Skip to main content

Reflekser til både dig selv og hesten redder liv

Både lys og reflekser på hesten er påbudt ved lov, så tjek, at dit udstyr er fuldt funktionelt, hvis du rider ud i trafikken i skumringen eller i mørke. Efteråret har meldt sin ankomst, og det bliver lyst senere og mørkt, før man venter det.
| admin

Der findes et væld af reflekser på markedet til heste og deres ejere – alt fra diskrete reflekser til tøjet, refleksveste og blinkende lygter, f.eks. på rytterens venstre ben.

Når der nu findes så mange forskellige reflekstyper, kan det være svært at beslutte sig for, hvad der er bedst. Reflekser, der bevæger sig, f.eks. i hestens hale, er at foretrække. Sørg også for, at I er synlige både forfra, bagfra og fra siden.

Reflekser kan redde liv

En god refleks skal kunne ses på 140 meters afstand, når den bliver ramt af en lyskegle. Hvis du ikke har refleks på, er du først synlig ved ca. 20 meters afstand, og det efterlader ikke meget tid for bilisten til at reagere.

Reflekser bliver hurtigt slidt

Noget som mange ikke tænker på, er, at reflekser bliver slidt ret hurtigt. De fleste holder kun et års tid og skal så skiftes ud. Bliver refleksvesten hyppigt vasket, og ligger reflekserne i lommen sammen med dine nøgler, skal de skiftes ud med jævne mellemrum.

Gør det derfor til en vane at kontrollere gamle reflekser ved at lyse på en gammel og en ny refleks med ca. fire meters afstand. Sammenlign forskellen mellem den gamle og den nye refleks, og skift den gamle ud, hvis den ikke ses lige så tydeligt som den nye refleks.

Agria Dyreforsikrings råd om reflekser til hest og rytter

  • Det er påkrævet, at du rider med en ridelygte på venstre ben, hvis du rider i trafikken. Lygten skal vise et hvidt lys fremad og et rødt lys bagud, og den skal være synlig fra mindst 150 meters afstand.
  • Reflekser ses bedst, hvis de sidder lavt og er i bevægelse. Derfor er det ligeledes påkrævet, at du har reflekser på alle hestens fire ben – og de skal være mindst 5 cm brede. Tænk også på, at de skal kunne ses fra alle sider.
  • Selvom det ikke er direkte påkrævet, så er det altid en god idé at gøre sig selv og hesten mere synlig ved at bære en refleksvest og give hesten et refleksdækken på.
  • En refleksgrime og et dækken med reflekser på folden kan gøre en stor forskel, hvis hesten slipper fri, men også ved ind- og udlukning som sker tæt på en trafikeret vej.

Pressemeddelelse: Agria Dyreforsikring