Skip to main content

Pararytterne varmer op til ny sæson

De succesfulde paradressurryttere har i weekenden været samlet i Vejle til Parradressurens Dag, som en forberedelse til den kommende sæson.
| admin

Dansk paradressur er med helt i verdenstoppen. Ved VM i Herning i august sikrede landsholdet sig kvalifikation til PL i Paris, da holdet vandt sølv i en tæt kamp mod Holland.

Katrine Kristensen/Gørklintgårds Quater, Karla Dyhm-Junge/Miss Daisy, Nicole Johnsen/Moromax og Tobias Thorning Jørgensen/Jolene Hill viste storform på dansk grund, og det blev til dobbelt guld til Tobias Thorning Jørgensen og til Katrine Kristensen.

Læs også: Karla Dyhm-Junge nomineret til FEI Rising Star

Paradressurens Dag

Lørdag mødes rytterne fra de tre trin til Paradressurens Dag i Vejle. Det fælles talent- og eliteprogram består af en niveauopdelt struktur fordelt på tre trin,

• Trin 1: Bruttotruppen

• Trin 2: Observationstruppen

• Trin 3: Nye ekvipager med udviklingspotential

Dagen bød på flere forskellige oplæg. Mindfull performance v/Karina Bech, fysisk træning v/din personlige fysioterapeut Jesper Hedeager, freestyle v/ paradressur dommer Pia Pedersen.

Dansk Paradressur opruster

Efter de seneste års massive internationale succes for dansk paradressur, som foreløbigt kulminerede ved VM 2022 med 4 individuelle guldmedaljer og hold-sølv, har der været stor tilgang til sporten. For at imødekomme en større gruppe ryttere introducerede holdleder Anette Bruun Jensen og landstræner Astrid Gemal sidste år et nyt talentsystem bestående af 3 trin: Trin 1 er bruttotruppen, trin 2 observationstruppen består af ekvipager med niveau lige under trin 1, og på trin 3 er nye ekvipager med stort udviklingspotentiale.
Ved årets fællessamling for alle indplacerede ryttere (30) blev nyeste forstærkning i staben omkring rytterne præsenteret: berider Matthias Tourbier skal fremover assistere Astrid Gemal og varetage udviklingen af rytterne på trin 3.
Astrid Gemal udtaler “Vi vil enormt gerne understøtte talentudviklingen noget mere, og med en kollega som Matthias, der udover at være en særdeles kompetent berider også er uddannet fysioterapeut, får vi tilført et gevaldigt boost. Jeg er sikker på at vi vil opleve øget tilgang med højere niveau til eliten de kommende år via Matthias’ indsats. Jeg glæder mig enormt meget til samarbejdet.”

Fra Parasportens Dag. Foto: Privat

Paradressurens hovedsponsor Pressalit ved Dan Boyder fortalte om Parasport Danmarks rejse frem mod eliteidræt samt Pressalit sports akademi. Pressalit Sport Academy (PSA) er Parasport Danmarks udviklingsakademi, der arrangeres i samarbejde Pressalit. PSA har været afviklet siden 2006 og fungerer som en platform for kompetenceudvikling af atleter, trænere og ledere. Det er en mulighed for at praktisere videndeling, netværksdannelse og socialt sammenhold på tværs af idrætsgrenene. Blandt andet Team Danmark bidrager med ressourcer og kompetencer på centrale idrætsfaglige områder, hvilket er med til at sikre den højeste kvalitet på de forskellige satsningsområder.
Læs mere om PSA: Pressalit Sports Academy – parasport.dk