Skip to main content

Helgstrand og Zibrasport Equest i nyt partnerskab

Med en fælles målsætning om at skabe verdens bedste digitale ridesportscommunity har Helgstrand og Zibrasport indgået et samarbejde, der sikrer Helgstrand en 10 % ejerandel af det digitale ridesportscommunity Zibrasport Equest. Communitiet der, udover live-streaming fra de største hesteevents, også rummer masser af inspirerende videoindhold, artikler og engagerende content, er under rivende udvikling. Ambitionen er at skabe nye digitale løsninger til ridesporten, nye måder at engagere sig på, og så selvfølgelig muligheden for at komme ind bag kulissen i en af verdens førende ridesportsvirksomheder – Helgstrand.
| admin

Helt tæt på
Zibrasport Equest har været streamingplatform for ridesporten i Danmark siden 2016, og december 2019 blev forretningen udvidet til et decideret ridesportscommunity – zibrasportequest.com. Ambitionen er at skabe et community med en bred vifte af relevant indhold, der giver de ridesportsinteresserede mulighed for at engagere sig og blive inspireret til eget engagement i sporten. Og netop det at komme helt tæt på og tænke i nye muligheder ligger fuldstændig i tråd med Helgstrands ambitioner for fremtiden.

”Vi har været ambitiøse fra start og har skabt en førende international forretning i ridesporten. For at sikre en fortsat vækst har vi et stærkt ønske om en større synlighed og åbenhed omkring forretningen og ridesporten generelt, og derfor har vi valgt at investere i Zibrasport. Communitiet bygger en forretningsmodel med internationalt potentiale, hvor vi både kan invitere kunder og ridesportsinteresserede indenfor på vores faciliteter og til events, samt være med til at sætte fokus på ridesporten generelt og udvikle nye innovative løsninger,” siger Andreas Helgstrand, administrerende direktør hos Helgstrand.

Innovation og engagement
Det er ikke kun på hesteryggen, at man skal kunne engagere sig i ridesporten. Det er filosofien bag Zibrasport Equest, hvor man allerede i dag kan finde streaminger fra de største events, komme ind under huden på de store profiler og den almindelige rytter, samt finde inspiration og fascination fra alle hjørner af ridesporten. Communitiet er under løbende udvikling ud fra en målsætning om, at den bedste udvikling skabes i samarbejde med brugerne.

”Et community skabes i lige så høj grad af brugerinvolvering, som af det redaktionelle indhold. Vi tænker konstant ud af boksen og er ikke bange for at kaste os ud på ukendt grund. Derfor er det også oplagt, at vi går sammen med en innovativ partner som Helgstrand om at skabe verdens bedste og mest innovative ridesportscommunity. For vi deler ambitionen om at skabe en sund forretning samt passionen for at skabe noget, der styrker og udvikler ridesporten. Den fælles tankegang understøttes af, at vi allerede er i fuld gang med udviklingen af vores næste digitale satsning i samarbejde med Helgstrand,” siger Niels Zibrandtsen, der er formand og majoritetsejer af Zibrasport.

Et uafhængigt community
Zibrasport Equest er fortsat et redaktionelt uafhængigt community, der byder på indhold og streaming fra alle hjørner af ridesporten. Men samarbejdet vil komme til at byde på unikke indblik i Helgstrand, streaming fra Helgstrands events og masser af godt content, der produceres i samarbejde med staben i Nordjylland og Wellington.

”Zibrasport Equest er et community, hvor du altid kan finde inspiration og blive klogere. Uanset hvor i ridesporten, du befinder dig, og hvilken inspiration du søger. Vi ved, at communitiet skal skabes i samarbejde med ryttere, ildsjæle, samarbejdspartnere og forbund på tværs af sporten, og derfor udelukker samarbejdet med Helgstrand heller ikke samarbejde med andre – tværtimod. Helgstrand har som vi et stort ønske om at skabe værdi for ridesporten, indgå nye samarbejder og udvikle nye og innovative løsninger, og derfor tror vi, at vi sammen kan skabe et stærkt og engagerende community. Og så er det også fantastisk, at vi kan invitere brugerne med ind bag kulissen hos Helgstrand, for vi ved, at der er stor interesse herfor,” siger Rikke Højgaard, ansvarshavende chefredaktør hos Zibrasport Equest.

Stærkt partnerskab
Det er to stærke og innovative parter, der står i ryggen af Zibrasport Equest. Det digitale medie blev etableret i 2016 under Zibra A/S, der har serieiværksætter og entreprenør Niels Zibrandtsen i spidsen. Zibrandtsen stiftede og etablerede tele- og fibernet-selskabet GlobalConnect, som han solgte i 2016, hvorefter han har dedikeret sig til at investere i og udvikle nye startups.

Helgstrand blev etableret af VM- og OL-medalje-tager Andreas Helgstrand i 2008, og siden er det kun gået en vej for virksomheden i Nordjylland – opad. Faktisk er det gået så godt, at den hollandske investeringsfond Waterland Private Equity købte sig ind som majoritetsejer i 2018. Helgstrand skaber, udvikler og træner dressurheste til videresalg over hele verden, og er udover hovedsædet i Uggerhalne i Nordjylland også ved at etablere sig i Tyskland og USA.