Skip to main content

Carina og Danse til Göteborg

VM-guldvinder Carina Cassøe Krüth skal ride den næst sidste afdeling af World Cup-serien i Göteborg den kommende weekend.
| admin

Carina Cassøe Krüth og hendes groom Selma Holbein er i fuld gang med de sidste forberedelser inden de kører til Göteborg Horse Show. Carina skal ride World Cup-kvalifikationen på Heiline’s Danciera e. Fürstenball (opdr. Stald Heiline) og det er blot anden gang i sæsonen 2022/2023 Carina og Danse rider en World Cup afdeling. Første gang var i oktober på Vilhelmsborg, hvor parret sejrede sikkert. Allerede dengang gjorde Carina klart, at World Cup finalen i Omaha ikke var et mål for hende, men at hun naturligvis gerne ville have endnu en start ved et af de gode World Cup-stævner i sæsonen, og det er altså den kommende weekend.

Læs også: Springrytterne jagter de sidste World Cup points

De danske VM-guldvindere i dressur gav medaljerne til deres grooms, så de kunne bære dem på æresrunden forbi publikum. Her ses Carina Cassøe Krüth og hendes groom Selma Holbein. Foto: Herning2022/Kasper Kamuk

Den seneste startliste i dressur ser således ud:

Jeanna Högberg/Astoria, Sverige
Jacob Nörby Sörensen/Sheeran, Sverige
Jennie Larsson/Bonafide, Sverige
Johanna DueBoje/Mazy Klövenhö, Sverigej
Natalie Oldfors/Mickey M, Sverige
Marc Peter Spahn/Jeroen Poll, Belgien
Carina Cassö Kruth/Heiline’s Danciera, Danmark
Nanna Skodborg Merrald/Blue Hors Zack, Danmark
Helen Langehanenberg/Annabelle 110, Tyskland
Isabell Werth/DSP Quantaz, Tyskland
Trude Hestengen/Christianslund Furstino, Norge

Grand Prix-klassen går fredag fra kl. 14.00, mens Grand Prix kür rides lørdag fra kl. 16.30. Nanna Skodborg Merrald er også til start. Efter World Cup sejren i Neumünster med Blue Hors Zepter, er hun tilmeldt med hans far 19-årige Blue Hors Zack.

Læs også: World Cup-sejr til Nanna Merrald og Zepter

En travl hverdag

Carina og Casper Cassøe Krüth har moderniseret en smuk ejendom nær Mariager, og har omdannet den til et topmoderne ridecenter med plads til 16 heste i den store stald, samt en løsdrift med tilhørende stald med plads til 8 heste.

Carina har en travl hverdag, hvor hun sædvanligvis rider 11 heste dagligt. Foruden Danse har hun Heiline’s Zackton gående på Grand Prix-niveau, og to Sezuan-afkom rigtig godt på vej i Tapdanze Firfod og Four Oaks Diaz by Zaber. I stalden står også en række særdeles interessante unge og lidt ældre heste. En stor del af dem er salgsheste, for som Carina siger: Jeg har jo en forretning, jeg skal drive.

Derfor er hun også meget glad for at samarbejde med flere hesteejere, der er passionerede omkring sporten, og glæder sig over at følge hende og deres heste til stævner. Det er bl.a. ejerne af Danse Inger og Poul Thøgersen samt norske Siri Evjemo Nysveen.

Carina Cassøe Heiline’s Danciera, Dansk Varmblods hingstekåring 2022. Foto: Kee Frandsen

Mange heste til Herning

Carina nyder altid at ride ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning, og hun skal have Heiline’s Danciera til start i den 5-stjernede Grand Prix-tour – Vitamin Well Five Star Dressage. Hertil kommer heste til lille tour, hingste til kåring og den spændende clinic onsdag aften sammen med hendes VM-kolleger Nanna Skodborg Merrald, Cathrine Laudrup-Dufour og Daniel Bachmann Andersen. Så hun indrømmer blankt, det bliver nogle travle, men gode dage i Herning.

Læs også: Glæd jer til 5-stjernet dressur i Herning

Start og resultatlister Göteborg