Skip to main content

DV-hingst bedst i test i Tørring

14 unghingste kom til eksamen i dag ved Dansk Varmblods 35-dages test og blandt dressurhingstene blev det til en sikker sejr til DV-hingsten Svalegårds Hot Driver.
| admin

De danskavlede unghingste besatte både første og andenpladsen i konkurrence mod udenlandske importer, ved Dansk Varmblods 35-dages test af dressurbetonede unghingste. 14 unghingste kom til bedømmelse, men det var Svalegårds Hot Driver e. Hesselhøj Donkey Boy fra Stutteri Svalegår ved familien Krabbe, som trak mærkbart fra konkurrenterne. 903,5 points samlede han ind fra dommere, testrytter Allan Grøn og træningsleder Torben Frandsen. Med tårnhøje ridelighedskarakterer og bl.a. 9,5 for trav og skridt var hingsten i særklasse. Da alle de øvrige hingste blev trukket ud af hallen, og han stod helt alene tilbage, viste den 3-årige hingst også et særdeles godt temperament, da han blev stillet op til familiefotografering.

7 hingste over 800 points

For at være sikker på kåring ved fremstilling til Dansk Varmblods hingstekåring i Herning til marts, skal hingstene bestå med mere end 800 points. Det krav opfyldte 7 hingste, men de to af dem About You og Krokant Star har ikke tidligere været fremstillet i Dansk Varmblod, så her skal avlsledelsen tage stilling til, hvordan fremtiden ser ud for de to hingste.

Træningsleder Torben Frandsen var selv i sadlen på Svalegårds Hot Driver. Foto: Zibrasport Equest

De øvrige 5 har været gennem forbundets selektionssystem, og på andenpladsen kom Åtoftens Springtime e. Springbank II fra Helgstrand Dressage og Stutteri Åtoften med 870 points efterfuldt af den tyske import Feinsten e. Franklin fra Helgstrand Dressage med 850 points.
De to præmiehingste fra kåringen i Herning i marts, Elastic e. Escolar og Fifty Fifty e. Fürst Toto begge fra Helgstrand Dressage fik 848 og 834 points. Og det er Helgstrand Dressage og Søren Grønborg der ejer Value e. Valverde, der opnåede 812 points.

Se resultaterne i sin helhed på Dansk Varmblods hjemmeside, når de er klar: HER

Ib Kirk blev bedt om at løbe en runde med den super velgående vinder. Zibrasport Equest