Skip to main content

Er Nanna Merrald på vej mod World Cup finalen?

Nanna Merrald Rasmussen er den bedst rangerede dansker efter World Cup-sæsonens fire første vesteuropæiske stævner. Men hvem skal vi ellers holde øje med?
| admin

Efter fire vesteuropæiske World Cup stævner i henholdsvis Aarhus (Vilhelmsborg), Lyon, Stuttgart og Madrid, kan vi begynde at kigge på den foreløbige stilling med det store spørgsmål: Hvem skal med til den store World Cup finale i Omaha til april?

De ni bedste dressurryttere fra den vesteuropæiske liga kvalificerer sig til finalen, som kun to gange i historien er blevet vundet af ikke-europæere. Der er altså grund til at kigge nærmere på, hvilke navne der holder til i toppen.

Tyskerne topper listen

På nuværende tidspunkt i World Cup-sæsonen kan det godt tyde på, at vi skal se en del til de tyske dressurryttere i Omaha. Hele fem ud af de ni bedst placerede ryttere på nuværende tidspunkt er nemlig fra Tyskland. Øverst på listen finder vi Benjamin Werndl, som indtil videre har indsamlet 50 point – heraf er 20 point dog optjent uden for den vesteuropæiske liga, nemlig under World Cup stævnet i Mariakalnok, Ungarn, tilbage i maj. Foruden Werndl er også Ingrid Klimke, Isabell Werth, Frederic Wandres og Helen Langehanenberg de tyske top 9 ryttere pt.

Læs også: Lone Bang fik World Cup points i Stuttgart

Derudover er verdensetteren Jessica von Bredow-Werndl automatisk kvalificeret til finalen som forsvarende mester.

Danske muligheder for kvalificering

Ser vi på de danske muligheder frem mod finalen, skal vi rette blikket mod Nanna Merrald Rasmussen. Den danske verdensmester er lige nu rangeret som nummer otte med 30 point og ser derfor ud til at have kurs mod finalen. Og mulighederne er gode – foruden Blue Hors St. Schufro har Nanna nemlig yderligere 3 Grand Prix-heste, som hun kan konkurrere med.

Nanna Merrald Rasmussen og Blue Hors Touch of Olympic L. Foto: Zibrasport Equest

Selvom Carina Cassøe Krüth vandt den første World Cup på Vilhelmsborg, går hun ikke efter en plads i finalen. Efter sejren fortalte Carina, at målet for hende og Heiline’s Danciera er EM til sommer, hvorfor hun gerne vil spare Danse – særligt for en tur til USA.

Læs også: Carina går ikke efter World Cup finale

Stadig uforudsigelige placeringer

Hvem der ender med at skulle en tur til Omaha, kan dog meget vel nå at ændre sig over de resterende syv vesteuropæiske World Cup-stævner. Det er de fire bedste resultater for hver rytter, der tæller, og flere ryttere har ligesom Benjamin Werndl allerede optjent point uden for den vesteuropæiske liga.

Du kan se hele den foreløbige stilling her.