Skip to main content

Sverige vinder EM – Danmark levere skuffende resultat

Sverige var i en klasse for sig, og snuppede endnu en holdguldmedalje, denne gang ved EM i italienske Milano
| admin

Ikke overraskende blev det vores naboer fra Sverige, der helt overlegent netop har vundet Europamesterskabet for hold i ridebanespringning.
Sverige er pt. regerende Verdensmestre, Olympiske mestre og nu og Europamestre for hold. Sikken en præstation. Sølvet gik til det velspringende hold fra Irland, mens bronzen meget overraskende tilfaldt Østrig, der viste ridning i absolute topklasse.

  1. Sverige
  2. Irland
  3. Østrig
Rolf Göran på vej mod svensk holdguld

Individuelt er sverige også i front

Svenske Jens Fredricson ligger også i spidsen af den individuelle konkurrence, der afgøres på søndag. Steve Guerdat fra Sweitz ligge foreløbig nummer 2, imens Michal Duffy fra Irland pt. holder 3. pladsen i den individuelle konkurrence.

Danmark slutter som nummer 12

Efter en ret god første dag i onsdags, hvor Danmark lagde sig på en foreløbig 7. plads, gik det mindre godt for vores danske ryttere, Rikke Belinda Barker, Andreas Schou, Kasper H Hansen og Mathias Nørheden i torsdagens 2. runde. Ærgerlig fejl banen rundt hos alle 4 ryttere kostede billetten videre til fredagens holdfinale.

De danske resultater ved EM

Mathias Nørheden bedste dansker

Mathias Nørheden og Andreas Schou var begge blandt de 50 bedste individuelle ryttere inden dagens runde, og var derfor på startlisterne til 3. runde. Men allerede igår meldte Andreas Schou ud, at han ikke ville komme til start med superhinghsten Darc de Lux. Andreas synes ikke Darc var tilpas på stadion hverken onsdag eller torsdag, hvor parret også havde flere fejl end vanligt. Derfor var Mathias eneste dansker i dagens 3. runde af årets Europamesterskab. Mathias og Franco 79 havde et enkelt uheldigt nedslag men leverede ellers en rigtig flot og overbevisende tur på den store bane i Milano.
Vi håbede til det sidste at Mathias ville blive blandt de 25 bedste ryttere samlet efter dagens konkurrence, da det er de 25 der skal kæmpe om de individuelle medaljer i søndagens finale. Desværre ender Mathias som nummer 28, og finalen på søndag bliver derfor uden dansk deltagelse.
UPDATERET: Mathias ER blandt de 25 bedste, da et par ekvipager er udgået. Han rider som nummer 2 i første runde af søndagens finale kl. 11:50.

Læs også: Holdet sat til EM i springning