Skip to main content

Vinderridt fra GP-turen i Esbjerg

Det var en særdeles spændende Grand Prix tur, vi var vidne til ved landsstævnet i Esbjerg og Omegns Rideklub. Mange nye og unge ekvipager var til start i de højeste klasser, og det lover godt for fremtiden i dansk dressursport, at der hele tiden kommer nye og talentfulde ekvipager til.
| admin

Debut og sejr til Blue Hors St. Schufro
Avlshingsten Blue Hors St. Schufro (St. Mortiz Junior x Blue Hors Don Schufro) kom, så og sejrede i Grand Prix klassen fredag aften i Esbjerg – og det endda selv om det var hingstens debut i Grand Prix. 9-årige St. Schufro dansede ubesværet gennem programmet med god støtte og vejledning fra hans rytter Nanna Skodborg Merrald. Dommerne kunne lide, hvad de så, og belønnede ridtet med 74,800% og en plads øverst på podiet. Andenpladsen gik til Andreas Helgstrand og Ferrari (Foundation x Blue Hors Hotline) med 71,567%, og så kunne Helene Melsen tage tredjepladsen med Aston Martin (Monteverdi x Sixtus) og 70,867%.

Du kan se Nanna og St. Schufros ridt nedenfor – og finde resultatet fra klassen her

Den yngste var den bedste
Ferrari er måske kun 8 år, men der er ingen tvivl om hestens enorme potentiale og talent, og det blev da også kun tydeligtgjort i lørdagens Grand Prix Special, hvor 8 ekvipager var til start. Ferrari, redet af Andreas Helgstrand, vandt klassen med 72,255%, og det bliver meget spændende at følge ekvipagen i fremtiden. Hele vinderridtet kan ses nedenfor. Helene Melsen sattet sig på både anden- og tredjepladsen med Aston Martin og Adrenalin Firfod (Skovens Rafael x Zalmiak Firfod) – de opnåede henholdsvis 70,817% og 69,896%.

Se det samlede resultat af klassen her

Svensk sejr i Kür
Kun fire ekvipager var til start i Grand Prix Kür søndag, og klassen blev vundet af svenske Jeanna Hogberg og Fiorucci (Florencio I x Rubinrot) med 73,542%. Jeanna tog også andenpladsen med sin hest Quentin SV (Quaterback x De Niro) – de opnåede 70,500%. Vi streamede ikke søndagens klasser, men hele resulatet af küren kan ses her.

Alle videoer fra landsstævnet i Esbjerg er i arkiv, og du kan se eller gense de flotte ridt her.

Vinderridtene fra lille-turen i Esbjerg