Skip to main content

Flot dansk start ved UVM på Zangersheide

Det er altid meget nervepirrende at følge de to kvalifikationsklasser ved UVM på Zangersheide, for der skal helt ekstraordinære ridt til, for at nå finalen, men flere danske ekvipager er kommet flot fra start
| admin

Verdensmesterskaberne for unge springheste i alderen 5-, 6- og 7 år har været afviklet på det Belgiske stutteri og hingstestation Zangersheide siden 1995. Imponerende faciliteter med tre store fiberbaner med tilhørende overdækket opvarmningsbane, udstillinger, madboder med meget mere, gør stævnet til noget helt særligt. Igen i år stiller Dansk Varmblod med et udvalgt team af ryttere og heste i alle årgange, og for første gang med ekstra mange danske ekvipager, da ikke alene de fem udtagne i hver årgang er kommet til start, det samme er reserveryttere/heste.

Karen Rohde fra Stutteri Ask har tre heste til start, og hun er fejlfri på alle tre i første kvalifikation. Foto: privat

En god stemning i den danske lejr

Det er startet godt for det danske team ved UVM. Dansk Varmblods hovedbestyrelsesmedlem Jens Hellmers fra Z-udvalget fortæller, at der er en god stemning i den danske lejr efter den første kvalifikation torsdag.

Med 187 heste i klassen for 7-års, 259 i klassen for 6-års og 230 5-års heste, er der stor kamp om finalepladserne. Sædvanligvis er der omkring 30 pladser i finalen for 6- og 7-års, mens det kræver to 0-runder i kvalifikationerne for de 5-årige heste at nå finalen.

”Der skal også en god portion held til,” erkender Jens Hellmers, og et par af rytterne var virkelig uheldige med et let nedslag på trods af, at hestene sprang rigtig godt og overbevisende. ”Alle heste vi har med er klar til opgaven,” understreger han, og glæder sig over, at flere danske ekvipager fortsat er i spil til en finaleplads på søndag.

Ved UVM på Zangersheide er der altid en god dialog mellem avlere og ryttere, og som her mellem hingsteholder Jørgen Schmidt (th) og Dansk Varmblods formand Jan Pedersen med hustru Bodil. Foto: privat

Følgende 5-års Dansk Varmblods-heste var fejlfrie:

Abba e. Bøgegårdens Apollo/Luganer (opdr. Lykkegaard ApS), redet af Adam Sparlund Olesen

Bøgegårdens Gladiator e. Bøgegården Gladiola/Crelido (opdr. Stina og Jørgen Schmidt), redet af Jacob Theodor Schmidt

Evolution Ask DWB e. Zirocco Blue VDL/Cheenook (opdr. Familien Camitz), redet af Karen Møller Rohde

Syvhøjegårds Footloose e. Balou/Royal Z II (opdr. Niels Osterland), redet af Katrine Højholt

Farino Ask e. Favorit Ask/Nekton (opdr. Stutteri Ask), redet af Karen Møller Rohde

Twilight e. Favorit Ask/Lambrusco Ask (opdr. Bøje Aagaard Pedersen)

Følgende 6-års Dansk Varmblods-heste var fejlfrie:

Syvhøjegårds Unforgetable e. Untouchable 27/San Patrignano Cassini (opdr. Sally-Ann og Flemming Schultz), redet af Jacob Theodor Schmidt

Cassado Ask e. Casall/Corrado 44 (opdr. Jens Peter Schmidt Mailund), redet af Karen Møller Rohde

Og i 6-års klassen var også den tyske rytter Philipp Weishaupt fejlfri på DV-hesten A.N. Barney e. Balou (opdr. Anja og Niels Jørgen Nielsen)

Den bedste danske rytter i 7-års blev Bjarne Mark Jensen og Rådbjerg’s Bahia e. Baloubet du Rouet/Coronado II (opdr. Toni A. Paust), som sluttede med 4 fejl i anden fase.

I klassen for kårede avlshingste kom Lars Nørgaard Pedersen til start med Bøgegaarden Gladiola e. Bøgegaardens Grafs Stakkato fra Stina og Jørgen Schmidt. Klassen var opvarmning til den egentlig Grand Prix klasse, FEI Zangersheide Sires of the World, som finder sted fredag eftermiddag, og Lars gav Gladiola god tid på banen, så de sluttede med 2 fejl. I samme klasse kom Jennifer Pedersen til start med Diarado-sønnen Diavoltan OLD, de var fejlfrie og sluttede på 5. pladsen.

Start- og resultatlister