De unge 4-, 5-, og 6-års heste viste virkelig god form i PAVO og DRFs championater for ungheste på smukke Bækgaarden idag.
| admin

Uge 26 har budt på masser af springning for både heste og ponyer på Bækgaarden.

Traditionen tro afholdes der nemlig Bækgaarden warm-up c-stævne.
Det der varmes op til er uge 27, ugen der danner rammen om Bækgaarden Horsefestival. Et B-stævne der trækker ryttere fra nær og fjern, fordi faciliteterne på Kim og Lises fantastiske sted er helt i top, og stemningen altid er magisk. Der rides på 2 forskellige baner, hvorfor rytterne får mulighed for både at prøve kræfter med klasser på fiberbund og klasser på græs.

I dag afsluttes opvarmningsstævnet med championatsklasser for de unge 4-, 5- og 6 års springheste.

4-års hestene godt forberedt

Der var hele 36 talentfulde 4 års heste til start i en klasse der bestemt bød på mere end en stjerne til fremtidens sport.
Vinderen blev Søren Møller Rohde i sadlen på velspringende Cibelle Ask, en hoppe efter Ci Ci Senior Ask og med Farvorit Ask som morfar. Equipagen fik flotte 8,5 for præstationen på banen.
Nr. 2 blev Martin Neergaard med den velspringende Chacman efter Chaccon Blue og med Cashman som morfar. De blev belønnet med karakteren 8,4.
3. pladsen blev besat af hele 3 equipager, der alle fik karakteren 8,3. Det blev således Adam Sparlund Olsen, Karen Møller Rohde og Rikke Haastrup der side om side tog den 3. placering i klassen.

Ud over de 5 equipager der tog sig af de første 3 placeringer, var de resterende 4 placerede i klassen over de magiske 8,0. Alt i alt et virkelig stærkt 4 års felt i dagens klasse på Bækgaarden.

Søren Møller Rohde og Cibelle Ask vinder af 4-års championatsklassen på Bækgaarden

5-års hestene viste også fin form

Også i 5 års klassen havde mere end 30 equipager fundet til start. Også her var flere af hestene særdeles velforberedte og viste gode takter til fremtidens springsport.

Vinderen blev Frida Munk Lassen og dejlige Vega Ask efter Big Star og med Larimar som morfar. parret høstede karakteren 8,4 for dagens runde.

2. pladsen blev besat af hele 4 equipager der alle fik karakteren 8,3 for deres præstation. De 4 ryttere var Jonathan Hvalsøe Saul, Camilla Silke Pless, Mathilda Navrèn og Jonathan Hvalsøe Saul(igen).

Også for 5 års hestene var flere end de placerede equipager flot over de magiske 8,0 og vi kan også i denne aldersgruppe se frem imod nogle spændende sportspræstationer fremover.

Frida 5 års
Frida og smukke Vega vinder af 5-års klassen på Bækgaarden

6-års hestene imponerede

I 6-års klassen stillede 14 equipager til start, og hele 13 af disse fik karakterer på 8,0 eller derover.

Vinderen blev Adam Sparlund Olsen og smukke Las Vegas efter Zirocco Blue med Ultimo som morfar. De høstede sammen 8,3 for dagens ridt.

På 2. pladsen var der igen flere equipager om buddet og derfor deltes denne placering af Geraldine Lüthje x2 (på 2 forskellige) heste og Jonathan Hvalsøe Saul alle 3 med karakteren 8,2.

Det bliver spændende at følge de unge heste frem mod finalerne senere på året.