Skip to main content

Forrygende Hubertusjagt i Dyrehaven

Dette års Hubertusjagt bød på spændning, flot ridning og højt humør. De mange fremmødte tilskuere var med til at give rytterne en dejlig tur rundt i Dyrehaven.
| admin

Årets Hubertusjagt er netop overstået, og hvilken jagt. Trods regn hele natten og det meste af morgenen, var bundforholdene gode, og gav det 100 heste store felt optimale betingelser for en vellykket jagt.

Vejret holdt tørt

Flere af jagtrytterne har udtalt, at de stort set aldrig har redet jagt i regnvejr, og det kom de heller ikke til idag. Sankt Hubertus kunne måske have en finger med i spillet, siden det altid lige når at klare op, inden feltet rider ud på jagtruten. Idag kom der ikke så meget som en dråbe regn, imens feltet var ude på den 32 forhindringer lange rute.

Læs også: 5 hurtige med James Iuel-Brockdorff

Ingen afsidninger i magasindammen

I år kom alle equipager tørskoet igennem magasindammen, der altid trækker masser af spændte tilskuere. Og langt de fleste ryttere gennemførte jagten i flot stil.
Selvom publikum gerne så et par våde bukser eller to, er det nu dejligt at jagten forløber uden for mange afsidninger.

Læs også: Video: Jagtrytter for en dag

De løb med sejren

Hubertusjagten er speciel, fordi der er et opløb til sidst, og derefter kåres en vinder. I årets foregående jagter, er der ikke opløb, og det er derfor lidt uvandt for jagtrytterne at konkurrere med hinanden. Det betyder dog ikke at der rides mindre for sejren. Hestenes opløb blev tæt, men det var i sidste ende Thomas Kledahl der var først overmålstregen og altså kunne hyldes som årets Hubertusvinder.

Thomas Kledahl får overrakt sejrsdækken af Kronprinsesse Mary Foto: Zobrasport

Ponyopløbet var mindre spændende, da Karoline og Mitzi vandt overbevisende med flere hestelængder til nummer 2, der iøvrigt er Thomas Kledahls datter, Silja Kledahl.

Resultater for Hubertusjagten 2022:

Hest:
1) Thomas Kledahl
2) Ylva Winsborg
3) Rikke Lyngaa
4) Maria Bjugel-Thomasen

Pony:
1) Caroline Østerby Andersen
2) Silja Lyngaa Kledahl
3) Nicoline Langballe

Karoline og Mitzi med Kronprinsesse Mary og Prinsesse Josephine – Foto:Zibrasport