Skip to main content

Fransk springrytter gør optømning simpel

Den franske springrytter Grégory Cottard er kommet i fokus af flere årsager: han har succes i konkurrence, og han rider uden næsebånd og martingal.
| admin

Der findes et utal af bid til heste med varierende effekt, størrelse og udformning. Ser man en større springklasse både nationalt og international vi en lang række af de bid og bidkombinationer blive taget i anvendelse. Det er blevet normalt, og derfor vækker den franske springrytter Grégory Cottard også stor opmærksomhed, fordi han har valgt at gøre det simpelt – med succes.

Cottard rider uden martingal, og uden næsebånd på Cocaine du Val, blot med et pandebånd og bidskiver til at holde trense og bid på plads.

Grégory Cottard har haft stor sportslig succes i den seneste tid. Han vandt femstjernet Grand Prix i Bordeaux med Cocaine du Val og i Göteborg kom han ind på 3. pladsen i fredagens 1,50-klasse med Bibici. Cottarnd rider sine heste uden martingal og med meget enkle trenser, der kun består af et side- og nakkestykke og et pandebånd.
“Jeg rider alle mine heste med en simpel trense, det handler om horsemanship,” har han udtalt til Horse & Hound. “Jeg bruger meget tid på at finde den perfekte optømning til mine heste og så længe du træner kommunikation med din hest, kan du holde det enkelt. Det handler om at forstå hinanden på den mest effektive måde.”
Han bruger meget tid på at ride dressur med sine heste og skabe forståelse med dem. “Jeg ved, at mine heste forstår mig gennem mine følelser og mit kropssprog. Så skal jeg kunne gøre det samme for dem,” siger han. Cottard arbejder med balanceøvelser for at hjælpe ham i ridningen og med hestene arbejder han meget med cavaletti og små forhindringer for at styrke hestenes balance.
Kilde: Horse & Hound