Skip to main content

Fyns Rideklub tog sejren i Walber Cup

Anden afdeling af Walber Cup blev afviklet i weekenden på Vilhelmsborg, og det blev Fyns Rideklub, som tog sejren i en afdeling, hvor 12 klubber kom til start.
| admin

Danish Derby Hestesportsrideklub var i weekenden vært for et landsstævne i springning med en afdeling af Walber Cup. Cuppen strækker sig over 4 kvalifikationsstævner, og de bedste 8 hold kommer i finalen om Agria DRF-mesterskabet i klubholdspringning.
12 klubber kom til start på Vilhelmsborg, og det var holdet fra Fyns Rideklub bestående af: Rikke Rosengaard Hansen/Rosengårdens Francois, Karen Møller Rohde/Cheetah Ask Z, Ida Bech Lange/Jokinal og Søren Møller Rohde med avlshingsten Action Man Ask Z, som sejrede med ialt 1 fejl. Holdene fra Hestehavens Rideklub og Riders Cup fulgte på de næste pladser.
Capacity Showjumping Center sejrede i første kvalifikation, og med 5. pladsen på Vilhelmsborg har holdet sammenlagt 31 points, men de blev slået fra førstepladsen i stillingen af Hestehavens Rideklub, som kom ind på andenpladsen og sikrede sig 17 point, som sammen med de 15 points, de fik for 3. pladsen i første kvalifikation, sender dem op på en foreløbig førsteplads i den samlede stilling.
Næste afdeling finder sted den 16. – 19. juni hos Helgstrand Event.

Stine Cassøe Jakobsen og Conchillo. Foto: Zibrasport Equest

Stine Cassøe sejrede i S

Stævnets største klasse, S1* (145 cm) lørdag aften blev vundet af Stine Cassøe Jakobsen og Conchillo e. Churchill. Parret sejrede i Grand Prix-klassen ved Christmas Show i december, netop på Vilhelmsborg.

Klassen havde 14 ryttere til start, og det måtte omspringning til mellem 4 ryttere for at afgøre klassen. Stine og Conchillo var alene om at ride dobbelt 0, og henviste Konstantin Deeken Künnemann og Landlyst Contra e. Bøgegårdens Dicapo til andenpladsen. Søren Møller Rohde kom ind i omspringningen med begge sine heste, og han placerede sig på 3. pladsen med Action Man Ask Z e. Action-Breaker og 4. pladsen med Grace Ask e. Darco de Revel.