Skip to main content

Ny dyrevelfærdslov i Frankrig: “Hestekørekort” er på vej

Frankrig har opdateret deres dyrevelfærdslov, og den er blevet strammet op flere steder. Hesteejere skal også tilpasse sig ændringerne. Enhver, der ønsker at anskaffe sig en hest, skal fremlægge dokumentation for viden og kvalifikationer.
| admin

At anskaffe sig et husdyr bliver sværere i fremtiden, hvis du bor i Frankrig. Hvad enten det drejer sig om køb eller adoption, så kræves der en erklæring, som skal underskrives og sendes til de franske myndigheder.

Indførelsen af ​​dette dokument er en del af en omfattende række af tiltag, der blev vedtaget i midten af ​​november som en del af den nye dyreværnslov. Ved at underskrive papiret bekræfter den kommende dyre-ejer, at vedkommende har forstået, at anskaffelsen medfører ansvar – og at et dyr ikke er et legetøj.

Når dokumentet er udstedt, har private dyre-ejere syv dage til at ombestemme sig og træde ud af købsaftalen. Formålet hermed er at forhindre impulskøb, som ofte resulterer i, at et dyr bliver ladt i stikken.

Kvalifikationer er et must

I modsætning til katte og hunde bliver heste relativt sjældent efterladt, men den nye erklæring vil altså også være påkrævet, når man skal købe hest.

Derudover påkræves der nu også også et videns- og kvalifikationsbevis, hvis du vil anskaffe dig en hest for første gang.

Det nye initiativ skal sikre optimal pleje og pasning af hestene – noget som Serge Lecomte, formand for det franske rideforbund FFE, har kæmpet for i årevis. FFE-medlemmer har nemlig været forpligtet til at fremvise sådanne kvalifikationer siden 2019.

Teori og praktik

Udover en teoretisk del kræves også en praktisk del, som undersøger grundlæggende ridefærdigheder samt håndtering af hesten.

Hvilke nøglepunkter som beviset for kommende hesteejere kommer til at indeholde, er endnu ikke offentliggjort. De nødvendige betingelser for udstedelse af certifikatet vil blive fastsat i en bekendtgørelse.

Læs mere her.