Skip to main content

Nyt Riders NOTEBOOK ude nu

Årets sidste Rideres Notebook er på gaden, og det er som altid fyldt med spændende historier, portrætter tips og tricks.
| admin

Mød Mette og Regitze
I årets sidste magasin kan du møde to unge ryttere, hhv. dressurrytter Mette Sejbjerg Jensen og springrytter Regitze Ericsson. Begge kommer de fra familier, der er involveret i ridesport og avl, og ingen af dem havde forestillet sig, de skulle arbejde professionelt med heste. Nu kan de simpelthen ikke forestille sig at lave noget andet.

6 tips til træning med Katrine Hedeman
Ved årets udgang er der mange, som gør status over året, der er gået, og træffer beslutninger for det nye. Et ønske om at komme i bedre form står højt på listen hos mange. Vi har talt med fysisk træner Katrine Hedeman, og hun giver 6 tips til træning, du kan gøre derhjemme på stuegulvet eller i fitnesscenteret.

Bjarne og Dennis sætter fokus på den gode træningstime
”Hvis rytterne er bange for at lave fejl i træningen, er der noget galt, og det er ikke elevens skyld,” siger berider Bjarne Nielsen, som sammen med berider Dennis Fisker sætter fokus på, hvordan den gode træningstime kan forløbe i artiklen: Min træner forstår mig ikke.

TEMA – Sikkerhed
Det er hul i hovedet ikke at tænke på sikkerhed! Springrytter Rikke Haastrup og dressurrytter Nanna Merrald Rasmussen fortæller om hændelser, som har gjort dem mere sikkerhedsbevidste. Alvorlige uheld, som heldigvis gik godt. Og de er begge enige: Tænk jer om inden det er for sent!

Mavesår – Ny undersøgelse overrasker
Mavesår hos heste er veldokumenteret. Forskerne fik sig dog noget af en overraskelse, da de undersøgte 81 islandske ungheste på græs – for en stor del af dem havde mavesår. Og hvad betyder det så, for vores rideheste? Det kan du blive klogere på i artiklen: Ny viden om mavesår overrasker forskerne.

Meget mere
Vi har mange bloggere på Riders NOTEBOOK, og de har alle noget på hjertet. I denne måneds Blogspot er det Victoria Isabell Cramer, som beretter om, hvordan hun kom til at lytte til sin hest Chopper, og hvad hun har fået ud af at kende sin hest lidt bedre.

Og så har vi talt med interessante personligheder som den spanske dressurrytter Rafael Soto, en legende i dressursporten. Vi har besøgt den karismatiske nordmand Nils-Christian Larsen, som er verdensmester på sine islandske heste, og nu udfordrer sig selv med en varmblodshest. Nyd de smukke fotos fra årets Hubertusjagt i Dyrehaven, og bliv klogere på årets PEEK-vinder med meget mere.

Det sidste ord har vi givet til dyrlæge, ph.d.-lektor Julie Fjeldborg, der i sin egenskab af formand for Hestens Værn udtaler bekymring for hestenes sundhed under den igangværende krise.

God læselyst!

Som premium medlem på Zibrasport, kan du allerede nu læse magasinet online GRATIS.

Kom direkte til magasinet her.