Skip to main content

Hesteejere kan ikke betale foder

Den igangværende energikrise og stigende inflation rammer hårdt, og mens leveomkostningerne stiger oplever Blå Kors i stigende grad, at hesteejere ønsker at få hjælp til foder eller til genhusning af deres hest og pony.
| admin

Det engelske magasin og hjemmeside, Horse & Hound har oversøgt, hvordan den nuværende krise som rammer leveomkostningerne har effekt på hesteverdenen i England.

De seneste tal fra Blå Kors viser, at mere end 70 % af dem, der for nylig havde henvendt sig til velgørenheden for at bede den om at tage imod eller hjælpe med at genhuse en hest eller pony, anførte personlige eller økonomiske forhold som årsagen. “Nogle mennesker, vi taler med, spiser mad fra en fødevarebank. Det er klart, at heste generelt er en del af en familie, men hvis du ikke har råd til at købe mad, er heste nødt til at gå,” udtaler Annabelle Taylor, nyt hestehjems koordinator (horse rehoming coordinator) hos Blå Kors.

De seneste tal, der blev offentliggjort i midten af august, viste, at velgørenheden havde modtaget 144 anmodninger fra folk, der bad Blå Kors om at tage imod eller hjælpe med at genhuse en hest eller pony. Mere end 70 % af dem nævnte personlige eller økonomiske forhold. Og man må formode at det tal stiger over vinteren.

Koordinatoren oplever, at mange hesteejere virkelig kæmper for at få råd til foder til hestene, men at det for en del er en håbløs kamp.

Stor bekymring hos velfærdsorganisationerne

“Nogle siger, ‘jeg kan ikke holde dem mere end tre uger’, så vi er ved at finde nødoptagelsesstalde til dem på et af vores centre eller en af vores plejegårde for at forsøge at støtte dem på den bedste måde vi kan. Det er deres elskede heste. Det er virkelig trist, og folk har det virkelig svært, men hvis du ikke har råd til mad til dine børn, vil heste desværre bare ikke blive holdt på samme måde.”

Hun tilføjede, at årsagerne blandede, snarere end en enkelt faktor. Det kan være afskedigelser, stigende fødevarepriser og usikkerheden om, hvad der venter denne vinter.

World Horse Welfares administrerende direktør, Roly Owers, udtalte til H&H, at når man ser frem til de næste par måneder, er det “svært ikke at være enormt bekymret over de stigende leveomkostninger”.

“Med lange nætter, mangel på græsning og ofte behov for at købe tilskudsfoder er vinteren altid en mere udfordrende sæson for mange hesteejere,” siger han.

“Gennem vores fire centre på tværs af Storbritannien er vores primære fokus på at tage velfærdssager ind, selvom vi bestemt har flere forespørgsler til vores rådgivningslinje fra ejere, der har det svært. Vores frygt er altid, at disse dyr bliver velfærdsbekymringer, fordi ejerne ikke længere er i stand til at passe dem tilstrækkeligt.”

”Vi arbejder tæt sammen med andre for at forsøge at forberede os bedst muligt på den kommende vinter, men som vi ved af tidligere erfaring, kan økonomiske nedgangstider tage flere år at manifestere en stigning i velfærdssager.”