Skip to main content

Hold liv i klubben med online bedømmelser med ny App

Corona-krisen har slået bremsen i mange klubbers aktiviteter, og ryttere og heste står og skraber i startboksen for at komme på banen. Flere begynder at se nye veje for at holde liv i klubben og rytternes mulighed for at dyrke sporten, og her vinder online bedømmelser indpas flere og flere steder. Derfor lancerer Zibrasport Equest og NIVO nu en App, der nemt og enkelt giver klubberne mulighed for at afholde online bedømmelsesevents uden at gå på kompromis med karantænereglerne. Appen kan bruges til dressur og springevents.
| admin

Få gang i aktiviteterne i en svær tid
Formålet med Appen ”NIVO Record” er, at give klubber, ryttere og trænere et værktøj, hvor de nemt og hurtigt kan arrangere aktiviteter og formidle video og bedømmelse af ridtene mellem rytter og dommer/træner – uden at mange mennesker er samlet på en gang.

”Vi ved, at mange klubber er gået i stå og er økonomisk trængte som følge af krisen. Derfor håber vi, at denne App kan bidrage til at sætte gang i nogle aktiviteter, der kan afholdes udendørs uden at gå på kompromis med myndighedernes retningslinjer. App’en er i sin første simple version, men vi lancerer den nu for at kunne bidrage aktiviteter mellem klubber, ryttere og trænere. Efter påske fortsætter vi udviklingen af App’en, så den hurtigt kommer til at kunne endnu mere,” siger Rikke Højgaard, ansvarshavende chefredaktør hos Zibrasport Equest.  

Ingen plads til snyd
Appen kan benyttes til eksempelvis bedømmelsesklasser i klubben eller bedømmelse mellem rytter og træner, hvor rytterne kan ride på forskellige tidspunkter og steder. Appen udskiller sig særligt ved, at den video, der sendes til dommeren eller træneren, hverken kan redigeres eller tages om.  

”Det er helt naturligt, at man gerne vil tage sig så godt som muligt ud foran sin træner eller en dommer – det ligger sportsudøveres DNA. Men den mest konstruktive feedback kommer, hvis du bliver bedømt ud fra et ridt, som du hverken har mulighed for at redigere eller tage om – præcis som det ville være i en stævnesituation eller træningssession. Til gengæld har dommeren/træneren mulighed for at spole frem og tilbage, hvilken giver dem muligheden for at give en endnu mere konstruktiv og brugbar kritik til den enkelte ekvipage,” fortæller Henrik Flintegaard Ehlert, direktør hos NIVO.

Nemt at gå til
Stævnearrangør: Det er nemt at oprette et bedømmelsesevent, og I bestemmer selv hvilke klasser, der skal være. Når eventen er oprettet, sørger I selv for dommer/bedømmer, information til medlemmer/ryttere og tilmelding inkl. evt. startgebyr. Her skal I være opmærksomme på, at klasserne i appen angives med antallet af øvelser, så hvis I ex. holder to klasser med hhv. 12 og 13 øvelser, skal ridtene optages i den klasse, der hedder ”15 exercises”. Vi anbefaler, at I angiver, hvor optagelsen skal foretages, så dommeren ser det samme for alle ekvipager – ex. fra dommer C. Find vejledning her: https://www.nivo.nu/quick-start-guide-staevnearrangoer/

Rytter: For at deltage skal du bruge en iphone eller en ipad og downloade Appen ”NIVO Record” fra App Store (er desværre ikke tilgængelig til android endnu, men det kommer). Her opretter du en bruger og logger ind, vælger det aktuelle event og klasse, og så er du klar. Når du og din fotograf er klar, trykkes på optageknappen og ridtet er i gang. Så snart, der trykkes stop, sendes ridtet automatisk til platformen, hvor dommeren kan se det igennem. Husk at fotografen skal fortælle i starten af optagelsen hvilket program, der rides, så dommeren ikke er i tvivl. Find vejledning her: https://www.nivo.nu/quick-start-guide-rytter/

Dommer/træner: Når eventen er afsluttet og rytterne har sendt deres ridt ind, logger dommeren ind på hjemmesiden med det login, som klubben har brugt til at oprette eventen. Her kan dommeren tilgå videoerne og udfylde kritikken, som automatisk sendes til rytteren bagefter. Dommeren har mulighed for at spole i ridtet, hvilket giver mulighed for at give en endnu bedre kritik. Find vejledning her: https://www.nivo.nu/dommer/

En del af vores community
For at kunne indsende ridt gennem App’en skal man være Premium Medlem hos Zibrasport Equest, og tilmelde sig eventen direkte hos klubben eller træneren. Klubben/træneren opretter selv eventet og sørger for tilmelding, dommer m.m. og klubben betaler 25,- kr. pr. start for brugen af Appen.

Første step
Det er første version af Appen er nu lanceret, så den kan komme ud og give værdi for sporten i en meget presset tid. Denne version er simpel og egner sig bedst til bedømmelse af dressurprogrammer – men I skal velkomne til selv at udforske mulighederne og melde tilbage med jeres input. Vi fortsætter nemlig udviklingen af App’en, så den kan bruges på endnu smartere måder i sporten og integreres i Zibrasport Equest’s community. Vi ser bl.a. på mulighederne for flere discipliner, indlagte dressurprogrammer, start- og resultatlister, virtuelle holdaktiviteter til klubben og træningsoptimering med NIVOs træningssensorer. Og så skal den selvfølgelig også kunne hentes til Android via Google Play.

Download Appen ”NIVO Record” fra App Store.

For spørgsmål og feedback kan vi kontaktes på kundeservice@nivo.nu.