Skip to main content

3. generation på Bøgegården: Jacob er klar til DRF-mesterskab

Farfar og far har avlet heste i topklasse på Bøgegården i Sønderjylland. Teenageren Jacob Schmidt har arvet interessen for især springheste, og i weekenden stiller han til start på Vilhelmsborg med flere heste. Du kan streame hele stævnet på Zibrasport Equest.
| admin

Ridebanespringning har været en del af teenageren Jacob Theodor Schmidts liv, så længe han kan huske tilbage.
Han er søn af Jørgen Schmidt og barnebarn af Theodor Schmidt, der i mange år har avlet succesfulde dressur- og ikke mindst springheste på Bøgegården i Sønderjylland. Så at Jacob selv har fået smag for hestesporten, er ikke så mærkeligt.

I weekenden drager Jacob til Vilhelmsborg for at dyste mod Danmarks bedste juniorryttere, når Agria DRF Mesterskab for Senior, Junior og Youngriders bliver afholdt i de flotte rammer.

Den unge springrytter nøjes dog ikke med at stille til start i mesterskabet.

– Jeg skal ride en seks-års hingst, som hedder Bøgegårdens Zidane. Den er kåret. Den skal gå to LA’er og to MB’er. Det er mit tredje stævne på den, så målet med dette stævner er at lære den bedre at kende og få nogle gode ture på den.

Den anden hest, jeg skal starte, hedder Caracas. Den er 13 år, og det er den, jeg skal ride DRF-mesterskabet for junior på.
Det er kun mit andet år som juniorrytter, så mine forventninger er at få nogle gode ture og prøve på at kvalificere mig til finalen om søndagen, lyder det fra Jacob, der trods sin unge alder har oparbejdet en del erfaring på stævnebanen.

En del af landsholdet
Før han kunne kalde sig juniorrytter, var Jacob en del af landsholdet for children-ryttere.

– Det største, jeg har opnået i sporten, er, da jeg i 2018 var med til EM i Frankrig og var med til Nations Cup-finalen som en del children-landsholdet.

Selv om stalden hjemme i Sønderjylland er fyldt med talentfulde springheste, er Jacob ikke blevet forkælet og har ikke fået lov til at pege på alle de heste, han gerne ville ride. Først skulle der nemlig oparbejdes noget erfaring.
Men hårdt arbejde belønner sig, og nu er han blevet Bøgegårdens Zidanes faste rytter.

– Zidane er en hest, som mine forældre købte som treårs nede i Tyskland, og det er den første hingst, som jeg får lov til at ride.
Jeg synes, det er fedt, at jeg har fået så meget erfaring, så jeg kan begynde at ride nogle af hingstene, lyder det ydmygt fra sønderjyden, der har ambitioner for sin karriere i springsporten samtidig med, han passer skolen.

– Målet for i år er, at jeg kan komme med ud at starte nogle af de større internationale stævner, og ellers er det bare at samle en masse erfaring og blive en dygtigere rytter.

Se startlisterne her

De bedste danske senior-, ungrytter- og junior-ekvipager samles på Vilhelmsborg for at dyste om medaljer i de indendørs Agria DRF-mesterskaber i springning. Vi livestreamer alle klasser – alle dage.
Gratis at se med for Premium Medlemmer*, mens Basic Medlemmer (alle der har en profil men ikke abonnement) kan købe adgang med pay pr view til 99 kr. (gælder alle dage).

*Du kan ændre skifte til Premium og få mange flere fordele på Zibrasport Equest ved at klikke på ind på din profil. Med forbehold for ændringer.