Skip to main content

Husker du “Årets Hingst” 2015? Bøgegårdens Apollo

I anledning af Dansk Varmblods kåring af hingste i uge 11, tager Zibrasport Equest hver dag et kig på en af forbundets markante hingste. I dag er det Bøgegårdens Apollo, du kan læse mere om.
| admin

I maj 1998 kom et brunt hingsteføl efter Acord II til verden i Tyskland. Det lille holstenerføl blev senere købt af Theodor Schmidt fra det sønderjyske stutteri Bøgegården, og han fik navnet Bøgegårdens Apollo.

Første gang de danske heste-ejere stiftede bekendtskab med Apollo var til Hingstekåringen i Herning i 2001.

Den dengang treårige herre blev godkendt med cifrene 868 76 78 8 og følgende karakteristik fra dommerne:

Passende stor hingst af god type. Velansat hals. Middellang, skrå skulder. Umarkeret manke. God overlinie. Muskuløst kryds. Lemmerne passende føre, tørre og rette, snævre dragter og smalle haser bag. Bevægelsen god i skridt og trav, særdeles god i galop.

Det var dog især hingstens springevner, der tog pusten fra de fleste. Intet mindre end 9 i springteknik løsspringning og 9 i kapacitet løsspringning scorede Apollo.

Men det var ikke slut med flotte karakterer for den 168 cm høje Bøgegårdens Apollo. De følgende år fulgte Apollo afprøvningssystemet i Dansk Varmblod, og det betød, at han til stationsafprøvningen fik et 10-tal i kapacitet, mens han til Hingstekåringen i 2003 blev fløjhingst i det springbetonede hold for 5-års og ældre.

Succes under Søren og Emilie – og Jacob

Samtidig med sin karriere som avlshingst blev han uddannet af berider Søren Møller Rohde.

Ifølge DRF Go debuterede ekvipagen til et c-stævne på Gråsten Rideklub i 2003 med en fejlfri runde i LA.

Utallige fejlfrie runder fulgte derefter for den harmoniske duo, hvor højdepunkterne står i kø for at blive remset op. De deltog bl.a. i DM og DSA-finalerne.

Og han kan også prale af at have medvirket i Natholdet på TV2:

I slutningen af 2007 blev den velspringende hingst solgt til Emilie Martinsen, og her fortsatte Apollo med at vise sit værd – også internationalt.

FEIs database afslører, at de to fik flere placeringer i 150-160 cm-klasser, før en skade satte en stopper for Apollos aktive karriere.

Herefter kom han igen ”hjem” til Bøgegården, hvor tredje generation, Jacob Schmidt, samlede masser af erfaring på Apollo.

Sine sidste leveår nød han på Sjælland på Stutteri Worre:

https://www.facebook.com/boegegaarden/posts/2863116733716047

Gode gener

I skrivende stund er Bøgegårdens Apollo far til 188 afkom – deriblandt den kårede hingst Bøgegårdens Alaska.

Følbeskrivelsen var da også særdeles positiv, da den blev lavet i 2006:

Ensartede og harmoniske, men kun middelstore føl af god til særdeles god type. Overvejende kønt hoved. Velansat, velformet passende lang hals. Middellang, skrå skulder. Middellang velmarkeret manke. God overline, enkelte mangler dog tilstrækkelig smidighed. Velformet, muskuløst kryds. Lemmerne jævnt føre til passende føre, enkelte rette for. Bevægelsen god i skridt, god til særdeles god trav og galop. Hingsten kan benyttes til et bredt udsnit af springbetonede hopper. Kan med fordel benyttes på for store hopper.

Og Apollo har faktisk også sneget sig med i Dansk Varmblods kåring af hingste 2021. Genesis Ps, der netop er blevet udnævnt til præmiehingst blandt de treårige, oldefar er ingen ringere end netop Apollo.