Skip to main content

Indendørssæsonen er igang

Imorgen skriver vi 1. oktober, og det betyder ikke alene at efteråret er her, men også at indendørssæsonen for alvor er igang igen.
| admin

Det nemlig sådan at indendørssæsonen løber fra 1. oktober til 1. maj og udendørssæsonen fra 1. maj til 1. oktober, i hvert fald når vi kigger på konkurrenceridningen i spring og dressur.

Og når nu det danske efterårs- og vintervejr er både koldt, blæsende, mørkt og fyldt med nedbør, er det ikke så tosset at kunne ride idenfor. Men hvad skal man egentlig være opmærksom på, når man skal til at konkurrence indendørs frem for udendørs? Vi har samlet 5 punkter der er gode at have in mente herunder.

  1. Det er mere intimt at ride indendørs, og publikum og de andre ryttere kommer meget tættere på, end når der rides udendørs. Det kan derfor være en fordel at træne indendørs med andre ryttere og mennesker i hallen, inden man drager afsted til sæsonens første indendørsstævne.
  2. Banerne er ofte mindre indendørs når der skal varmes op, og i springning er også konkurrencebanen mindre. Det kræver derfor også lidt tilvænning at finde det rette tempo og opvarmningsflow indendørs.
  3. Bundforholdende er i langt højere grad de samme i hele indendørssæsonen end det kan være tilfældet udendørs. Du vil derfor oftere opleve at komme til den samme bund, som du testede da du var ude og banetræne inden stævnet, end tilfældet er udendørs efter en ordentlig regnskylle.
  4. Lyset er anderledes indendørs, og forskelligt fra ridehal til ridehal. Det kan blandt andet give skygger, hvilket nogle heste kan reagere på.
  5. Lyden er anderledes indendørs. Højtalerne er tættere på, hvilket i sig selv kan tage lidt af hestens opmærksomhed. Men lyden kan også være højere og mere rungende i en ridehal end udendørs.

Læs også: Opvarmning og træning i en kold tid

Alle 5 punkter kan være gode at træne og være opmærksomme på, inden hesten pakkes og kursen sættes mod årets første indendørsstævne.

Herunder ser vi Andreas Helgstrand og Jovian, der ikke havde nogle problemer med atmosfæren indendørs, da de stillede til start hos Århus Rideklub i marts i år.