Skip to main content

Dyreste føl blev solgt til Helgstrand Dressage

Hele 145.000 kroner måtte Helgstrand Dressage af med for hingsteføllet efter D´avie/Blue Hors Rosoff, da Følauktion Syd fandt sted lørdag aften. Se video med den charmerende fyr i artiklen.
| admin

16 ud af de tilmeldte 23 føl skiftede ejere, da der lørdag blev afholdt Følauktion Syd på Esbjerg og Omegns Rideklub.

Den gennemsnitlige pris for de 16 føl blev 39.800 kroner, men det var især én herre, der var med til at trække prisen opad.

Populær fyr

Hingsteføllet Mindegaards Davidoff fik nemlig buddene til at ryge helt i vejret. Da det røde føl trådte ind i hallen fik auktionarius Flemming Schultz nok at se til – både Helgstrand Dressage og Nordentoft ville gerne have fingrene i den smarte herre efter D´avie / Blue Hors Rosoff.

Helgstrand Dressage med Esben Møller i spidsen endte med at vinde duellen – og måtte altså betale 145.000 for dressurstjernen in spe.

Hos Dansk Varmblods Region 4 var der tilfredshed at spore efter auktionen.

– Følauktion Syd forløb over al forventning i år på trods af coronapandemien, som vi havde forventet ville lægge en dæmper på salget.

Vi oplevede en god interesse for kollektionen inden selve auktionen. Vi kunne selvfølgelig ikke lukke mange tilskuere ind i hallen pga. afstandskrav, men de kunder der havde fået plads var parat til at byde.

Vi solgte 70 procent af de udbudte katalognumre til en gennemsnitspris på 39.800 kr. Et meget tilfredstillende resultat.

Munkedal købte næstdyreste føl Brazzaville Pilekær e. Bohemian til 66.000 kroner over telefon. Han blev også ejer af det dyreste springføl Askalon K8 fra Helle Heede. En flot auktion dygtigt styret af auktionarius Flemming Schultz, fortæller Mette Hansen fra Region 4.

Mindegaards Davidoff fik buddene til at strømme ind:

Du kan se hele auktionen her