Skip to main content

Plan for Hingstekåringen 2021 er nu klar

Det er som bekendt svært at spå – især om fremtiden, og det er bestemt ikke blevet lettere i disse tider. Ikke desto mindre følger Dansk Varmblod naturligvis situationen meget nøje og afventer nye udmeldinger i februar om eventuelle ændringer i restriktionerne. Håbet er at kunne afholde hingstekåring på Vilhemsborg i uge 11 – uden publikum, til gengæld med livestreaming.
| admin

Dansk Varmblod skriver følgende på deres hjemmeside om årets Hingstekåring:

Springdage og dressurdage

Planen ser dermed således ud:

Springhingste: onsdag og torsdag d. 17.+18. marts

Dressurhingste: lørdag og søndag d. 20. +21. marts

Restriktioner og ansøgninger

Sidst i februar vil Dansk Varmblod ansøge myndighederne om lov til at afholde hingstekåringen under reglerne for ”professionel idræt”. Arrangementet vil som sagt blive uden publikum, men med mulighed for at følge med via live-streaming. Kun et begrænset antal akkrediterede pr. hingst med en negativ Covid-19 test vil kunne få adgang, og der vil blive etableret et testcenter på Vilhelmsborg til at lave daglige test.

Der forventes svar fra myndighederne først i marts, og skulle vi få afslag på at holde hingstekåringen på Vilhelmsborg, vil Avlsledelsen i stedet foretage hjemme-kåring af hingstene. Det kan muligvis blive på andre dage end de ovenstående for at nå hele vejen rundt. Alle involverede vil naturligvis blive kontaktet, så snart vi ved mere.

Vi kæmper alt hvad vi kan for at få det til at lykkes og glæder os uanset format til at se årets kollektion af hingste.