Skip to main content

Protest mod Nanna Merrald og Zepter

En protest er blevet indgivet af det østrigske forbund, der involverer Nanna Skodborg Merrald, og hendes deltagelse på Blue Hors Zepter i Basel World Cup for to uger siden.
| admin

Det østrigske forbund indgav fredag appel til FEI Tribunal mod afvisningen fra groundjury, klagen går ud på at Nanna ikke har overholdt en regel, som er trådt i kraft ved årsskiftet, som kræver en minimums Grand Prix-score på 65 % i en CDI3*, 4 * eller 5* før deltagelse i en World Cup-kvalifikation.
Hun deltog med Blue Hors Zepter i Basel, og de to har ikke haft en international start sammen, før debuten i World Cup-klassen.

Nanna Skodborg Merrald (DEN) og Blue Hors Zepter -ved deres start i FEI Dressage World Cup™ 2022/23 – Basel (SUI) Copyright ©FEI/Stefan Lafrentz

Det Internationale Rideforbund (FEI) har udtalt til dressage-news.com, at kravet ikke er inkluderet i World Cup-reglerne for 2022-23.
Nanna Merrald og Blue Hors Zepter blev nr. 3 i Basel, og tidligere har Zepter været startet internationalt af Daniel Bachmann Andersen fra 2016 til 2020 og i 2022 af Patrik Kittel fra Sverige. Østrigs appel mod Nannas ridt i lyder, at “starten i Basel ville skade alle andre startere. Det gælder også vores østrigske starter.” Det var Florian Bacher, der blev nummer syv på Fidertraum OLD. “Vi kræver derfor, at fru Nanna Skodborg Merrald nægtes start og fjernes fra startlisten,” lød det i opfordringen ifølge dressage-news.com.