Skip to main content

Stalden er planteskole for chefer

Mange kommende ledere starter deres karriere i stalden. En undersøgelse viser, at hver fjerde aktive rytter har ledende stillinger på deres arbejdsplads.
| admin

I stalden lærer børn og unge at gennemføre projekter, tage personligt ansvar, arbejde i grupper og være ledere. Ifølge en undersøgelse foretaget af YouGov for computerspillet Star Stable Entertainment er stalden således et sted, der fostrer unge ledere, der har lettere ved at påtage sig lederstillinger i deres voksne arbejdsliv. Ifølge undersøgelsen har hver fjerde rytter, hvilket svarer til 27 procent, i dag en førende position på deres arbejdsplads, som den svenske avis Chef tidligere har fortalt.

“Allerede før undersøgelsen var en realitet, var der en følelse blandt alle, jeg kender fra stalden, og som nu er gået ind i det professionelle liv, at det er noget som kommer fra denne verden,” siger Therése Forssell Lagerstam, kommunikationschef i Star Stable. Ikke ikke nok med det. Resultaterne viser også en klar sammenhæng mellem ridning og positive følelser. De adspurgte mener, at ridning får en til at føle sig “fri” (52 procent), “levende” (40 procent) og “modig” (30 procent).

Resultatet bakkes allerede op af en doktorafhandling fra Luleå Tekniske Universitet, der viser, at “stald piger” oftere udvikler lederegenskaber, som de nyder godt af i arbejdslivet. De bliver oftere ledere, med andre ord. ”I staldene håndterer kvinderne store heste, de reparerer ting i stalden. Mod og handlekraft belønnes, noget der udfordrer traditionelle kønsmønstre,” sagde Lena Forsberg, ph.d.-studerende i faget Entrepreneurship and innovation, til SVT i forbindelse med specialet.