Skip to main content

Træningssession med Emil Hallundbæk

Firkløverets Springakademi afholdte i august clinic for deres unge talenter, og her stod springrytter Emil Hallundbæk for træningen af U25-holdene.
| admin

Vi var med under træningen, hvor Emil Hallundbæk, satte fokus på både opvarmning og den almene grunduddannelse af hesten, og efterfølgende lagde fokus på det vigtige bom-arbejde.

Vi har opdelt træningssessionen i kapitler, så du nemt kan oversskue forløbet. Men du kan også se hele indslaget i et klip her.

Opvarmning

I de første 4 kapitler arbejder rytterne med opvarmningen. Det er vigtigt, at hesten tager imod både fremadridning og afkortning, at den flytter sig til siden og rækker frem til tøjlen, samt balancerer og runder sig rigtigt i galoppen.

Bomarbejdet

Emil lagde ikke skjul på, at for ham er træningen over bommen af meget høj vigtighed. Hesten og ryttere kan lære meget af det, uden at det tager noget ud af hestene, forklarede han.

Der blev også skiftet i sværhedsgraden og kombinationen af bomme under forløbet.

Fra Belgien til Danmark

Emil Hallundbæk har boet og redet i Belgien i flere år. Nu ser det dog ud til at den talentfulde springrytter er på vej tilbage til Danmark. Det fortæller han mere om i et interviwet, som du kan se her.