Skip to main content

Tragisk ulykke ved et springstævne i Mannheim

Maimarkt-turneringen i Mannheim blev mandag ramt af en trist ulykke. Pia Reich og hesten PB Maserati styrtede i springkonkurrencen, og vallakken måtte senere aflives.
| admin

En tragisk ulykke har ramt Maimarkt-turneringen i Mannheim.

Tyskeren Pia Reich styrtede i Grand Prix’en med sin hest PB Maserati, og en hesteambulance med en mobil operationsstue og fem dyrlæger stod klar til at hjælpe vallakken med det samme.

Men det stod hurtigt klart, at den tiårige vallak ikke kunne rejse sig.

I en pressemeddelelse udsendt af arrangøren skriver chefdyrlæge prof. dr. Kuno von Plocki, at PB Maserati lå stille på jorden efter faldet, men da hesten havde fået en indsprøjtning gik den frivilligt med ind i veterinærtransporteren, hvor hesten blev røntgenfotograferet.

Læs også: Dorothee Schneider: Jeg lider stadigvæk

Intet at gøre

Desværre afslørede undersøgelsen en fatal diagnose – Maserati havde brækket benet.

“Skaden kunne ikke behandles, og hesten kunne desværre ikke reddes,” forklarede prof. von Plocki.

“Efter samråd med ejeren og rytteren blev hesten aflivet for at skåne den for smerte og lidelse.”

”Vi er dybt chokerede og kede af ulykken. Vores medfølelse går til hestens rytter og ejer, som ikke kun mistede en fantastisk hest, men også en kær kammerat,” sagde turneringsleder Paul Hofmann efter ulykken.

Læs også: Emilie Schäfer kæmpede sig tilbage efter rideulykke

”For os som arrangører og alle involverede kommer hestenes trivsel først. Sikkerheden for mennesker og dyr i ridesport er vores topprioritet.

Banerne og forhindringerne er altid tilrettelagt med det formål at forebygge ulykker og eventuelle skader. Ikke desto mindre kan der aldrig være 100 % sikkerhed.”

Helt knust

Maseratis rytter Pia Reich var i chok efter ulykken:

“Jeg er knust. Som rytter er det værste for mig at miste min hest PB Maserati på denne måde. Han var min partner og min ven i mange år.

Vi vil alle savne ham frygteligt, men jeg er taknemmelig for den tid, vi havde sammen. Vi står tilbage med mindet om en store personlighed.”

Ifølge FEI-reglementet skal vallaken nu obduceres.

Kilde: Pferderevue