Skip to main content

Tysk sejr og flotte danske ridt i World Cup

Lars Bak Andersen og Caroline Rehoff Pedersen var begge kvalificeret til World Cup kvalifikationen i Leipzig, hvor det blev til tysk hjemmesejr til Gerrit Nieberg.
| admin

Andreas Schous høje placering (under top 60) på verdensranglisten har udløst en dansk plads ved alle World Cup stævner i sæson 2022/2023. Andreas har selv redet flere af dem, og optjent points til forhåbentlig en plads i finalen i Omaha, men i weekenden havde han overladt sin plads til Lars Bak Andersen, som med Carl-Heinz B red Longines World Cup-klassen søndag med blot 4 fejl.

Caroline Rehoff Pedersen her på Soendervangs Unikum. Foto: Zibrasport Equest

Der var også fundet plads til springtalent Caroline Rehoff Pedersen, 21 år som dermed deltog sit første 5-stjernede springstævne. Hun leverede et meget flot ridt på Chaccieny e. Chacco-Blue i World Cup kvalifikationen med blot en tidsfejl, hvilket sendte hende ind i selve World Cup-klassen, hvor hun sluttede med 5 fejl.

Til Dansk Ride Forbund udtalte hun: “Jeg er rigtig stolt af at få chancen for at ride med til et 5* stævne i så ung en alder. At ride mod nogle af verdens bedste ryttere er selvfølgelig lidt angstprovokerende, men det giver mig også endnu mere blod på tanden. Mine forventninger til dette store stævne er at komme fornuftigt igennem banerne og suge en masse erfaring til mig. Jeg er super observerende og lægger mærke til de dygtige ryttere på opvarmningen, banegennemgang osv. så jeg forhåbentligt kan tage noget med videre fra nogle af verdens bedste. Jeg har min mor, hestepasser og træner Lars Bak Andersen med, ” slutter Caroline.

Lars Bak Andersen. Foto: Zibrasport Equest

Tysk hjemmesejr til Gerrit Nieberg

Tysklands Gerrit Nieberg sikrede sejren i den ellevte etape af Longines FEI Jumping World Cup™. Den 29-årige rytter, der tog sporten med storm, da han vandt det prestigefyldte Aachen Grand Prix sidste sommer, viste endnu en gang, at han er værd at holde øje med, da han galopperede sejren hjem i omspringning mellem 12 ryttere.

25-årige tyske Richard Vogel og Looping Luna havde sat barren højt med en tid på 37,08 sekunder. Nieberg fortæller: “Jeg så ham på skærmen, og jeg kunne se, at han var virkelig hurtig, men jeg havde en rigtig god følelse med min hest i første runde, så jeg tænkte, at jeg ville prøve lidt mere, og han gjorde et fantastisk stykke arbejde!”, sagde han efter at have redet vinderrunden med den 11-årige Blues D’Aveline CH. Hans far, Lars Nieberg, var to gange olympisk holdmester og blev to gange nummer to ved FEI World Cup™ Finals – i 1995 med hingsten For Pleasure og i 1998 med Esprit FRH.

Værd at bemærke, set med danske briller var også, at svenske Wilma Hellström kom ind på 6. pladsen med CiCI Sejor Ask-datteren CiCi BJN.

Den Vesteuropæiske Liga går nu videre til den tredjesidste kvalifikation i Amsterdam (NED) i næste weekend med flere point på højkant, og verdensmesteren Henrik von Eckermann fra Sverige leder stadig stillingen efterfulgt af franskmændene Julien Epaillard og Kevin Staut. Andreas Schou er nr. 16 og 18 går videre til finalen i Omaha.