Skip to main content

Ulf Helgstrand: Vi fik enorm flot eksponering ved OL

Dansk ridesport var repræsenteret i alle tre ridesportsdiscipliner ved OL i Tokyo. Dansk Ride Forbunds formand Ulf Helgstrand gør her status efter Legene
| admin

Dressurlandsholdet sluttede på fjerdepladsen i holdkonkurrencen ved OL, individuelt blev det til en 4. plads til Cathrine Dufour/Bohemian, en 7. plads til Carina Cassøe Krüth/Heiline’s Danciera og en 11. plads til Nanna Skodborg Merrald/Blue Hors Zack. For første gang siden OL i Hongkong var der dansk deltagelse i military, det var igen Peter Flarup, denne gang på 10-årige Fascination. I springning var vi repræsenteret for første gang siden Athen i 2004 (Thomas Velin) denne gang af Andreas Schou og den 10-årige Darc de Lux.

Cathrine Dufour og Bohemian sluttede individuelt på 4. pladsen. Foto: www.sportfotos-lafrentz.de

Lige ved og næsten

”Det var rigtig flot og spændende, at vi var repræsenteret i alle discipliner. På den positive side fik vi enorm flot eksponering, også af DR, indleder Dansk Ride Forbunds formand Ulf Helgstrand. ”På den lange bane, i forhold til VM på hjemmebane i Herning til næste år, kommer det til at få betydning, at vi fik den eksponering på DR. Det er vi rigtig glade for.”

”Resultatmæssigt i dressuren var det lige ved og næsten. Og de red helt op til det optimale alle sammen. Så de opnåede mere end vi kunne forvente i gennemsnit. Det er vigtigt at bemærke de alle tre var i finalen, og alle red over 80%.”

”En fjerdeplads til OL er jo ikke det optimale, i forhold til medaljer, men der er også nogle, som skal være der. Og det var så flot, rent sportsligt, at det så ikke blev til medaljer, viser bare, de andre har været bedre. Men vi var gode.”

Dressur og Team Danmark

Dressursporten støttes af Team Danmark. Det betyder, der er nogle målsætninger, som skal være opfyldt, og får fjerdepladsen betydning for støtten fremadrettet?

”Vi har nogle mål, og så har vi noget, som hedder acceptabelt. Og det resultat dressurrytterne opnåede er mere end acceptabelt i forhold til den fortsatte Team Danmark støtte. Og det er meget vigtigt. Det er eliteafdelingen som laver forslag til masterplan. Og så går vi til møde i Team Danmark med det. Vi har et rigtig godt forhold til Team Danmark og et rigtig godt samarbejde. Vi har aldrig nogen sinde, overfor Team Danmark, skruet forventningerne op for at få flere penge. Vi har været realistiske, og der er derfor gensidig respekt.”

Peter Flarup og Fascination nåede ikke den individuelle finale. Foto: www.sportfotos-lafrentz.de

De små marginaler

Med dansk repræsentation i alle tre discipliner, hvad var formandens indtryk så af military og springning ved OL?

”Jeg sidder tilbage med en tanke om, hvor lidt eksponering Peter Flarup fik. For det er en kæmpe præstation. Jeg ved godt, de ikke var i nærheden af medaljer, men det er som formel 1 indenfor ridning, det han er med i, det er så flot. Jeg kunne godt tænke mig, han var blevet vist mere. Jeg er dog fuldt klar over, at medierne først interesserer sig for sporten, når vi er i medaljechance.”

”Andreas Schou i ridebanespringning, var også superflot. Han fik udfordringer med vandgraven, det er hvad der sker, men forberedelserne har ikke fejlet noget som helst. Hesten er ung, og der er masser af år i den. Den bliver formodentlig kun bedre, og Andreas er også gode til at uddanne hestene. Forhåbentlig kommer vi til at se ham næste år til VM i Herning.”

Andreas Schou og Darc de Lux nåede ikke den individuelle finale. Foto: www.sportfotos-lafrentz.de

”Bedre eksponering end det vi fik under OL, kan vi ikke få. Det giver en større entusiasme, jo mere spændende det er. Og så red de, for at sige det på godt dansk, røven ud af bukserne, og var alle formidable repræsentanter for dansk ridesport!” slutter Ulf Helgstrand.