Skip to main content

Video: Fantastisk sport – de unge ryttere strålede

Helgstrand Grand Prix afsluttede fire dages international springning ved Equitour i Uggerhalne – Youth meets experience er undertitlen på stævnet, og det holdt stik, mange flotte præstationer af unge ryttere prægede sporten
| admin

Otte ryttere var fejlfrie i Helgstrand Grand Prix, iblandt dem 23-årige Konstantin Deeken Künnemann og AK’s Crowney. Parret var på det vindende Nations Cup hold fredag, hvor de red en tællende runde for holdet. Planen var at holde nullet, men desværre for Konstantin faldt der to bomme undervejs og han sluttede på 10. pladsen. Som man kan høre ham fortælle i videoen her i artiklen, var han super tilfreds med sin hest, men ikke helt så tilfreds med sig selv.

Benedikte Rie Truelsen og Cassina Z leverede to flotte runder i Grand Prix-klassen og de blev bedste danske par på en 7. plads. Foto: Zibrasport Equest

I hovedrunden var 21-årige Benedikte Rie Truelsen og Cassina Z e. Cassini I fejlfrie på forhindringerne, men de blev noteret for en tidsfejl. Det samme gjorde Kasper H. Hansen og Contador e. Cardenio og begge nåede de ind i anden runde.

Dobbeltspringet blev desværre årsagen til et stop for Kasper, som valgte at opgive, og til et nedslag for Benedikte. Hun kom gennem banen med i alt 5 fejl, og sammen med tidsfejlen fra hovedrunden sluttede den velspringende unge rytter med 6 fejl til 7. pladsen.

Kasper H. Hansen er tilbage i sporten på hjt niveau med Contador, de kom ind i anden runde og sluttede som nr. 13. Foto: Zibrasport Equest

Svensk erfaring tog sejren

Af de otte fejlfrie ryttere fra første runde var det kun svenske Jens Fredricson og Markan Cosmopolit e. Cohiba, som kunne gentage den præstation i anden runde. Det gav ham sejren foran 21-årige Mike Kawai fra Japan på As de Mai e. Apache d’Adriers, den japanske rytter var mere end to sekunder hurtigere end svenskeren, men han fik et nedslag undervejs.
Det blev næsten dansk på tredjepladsen, idet den irske rytter Stephen Moore red den danske varmblodsvallak Albert K e. Heartbeat fejlfrit gennem hovedrunden, men de fik desværre et nedslag i anden runde. Det var et dejligt gensyn med DV-hesten, der er opdrættet af Søren Knudsen og tidligere har været redet af Kim Kristensen, bl.a. i finalen ved EM i Rotterdam i 2019.

Flere danskere SÅ tæt på afgørelsen

Der var i alt ni danske ryttere til start i Helgstrand Grand Prix, og flere af dem var tæt på at nå ind i anden runde. Adam Sparlund Olesen, 21 år med Unicorn’s Love Me Tender e. Contender var fejlfri til den sidste kombination. Den havde kostet flere nedslag, og desvære også til Adam, som ellers havde redet en meget overbevisende runde. Også Lars Bak Andersen så meget sikker ud banen igennem, men på den næstsidste forhindring, den store Longines lodret inden den afsluttende kombination, fik han et let nedslag med Calvin e. Castelan.
Rikke Haastrup og 9-årige Nomanee e. Nonstop fik fem fejl på banen, Nomanee, som kom ind på 5. pladsen i 6-års finalen ved UVM på Zangersheide. Så alt i alt mange gode, danske præstationer, som lover godt for fremtiden i dansk springsport.

Adam Sparlund Olesen og Unicorn’s Love Me Tender fik et enkelt nedslag. Foto: Zibrasport Equest

Start- og resultater