Skip to main content

Nathalie: Det er trist!

Landstræner for de danske dressurryttere, Nathalie zu Sayn-Wittgenstein fik en fyreseddel fra forbundets direktør – hun valgte derefter at takke nej til at være en del af et ekspertteam omkring rytterne
| admin

OL-bronzevinder Nathalie zu Sayn-Wittgenstein har været landstræner for det danske dressurlandshold siden januar 2017 – en post, som hun har været meget ydmyg og dedikeret omkring. I et stærkt samarbejde med rytterne har hun formået at hæve dansk dressursport til en permanent plads blandt verdens stærkeste nationer med resultater, der har udløst både holdmedaljer og individuelle medaljer ved EM. Nathalies træningsfilosofi udspringer fra den klassisk, korrekte dressuruddannelse af ryttere og heste, og denne tilgang har resulteret i den særdeles positive udvikling i dansk dressursport.

Hendes farvel til landstrænerjobbet kan kun beskrives med et ord: Trist!

Jeg har været glad for jobbet

Forbundet har besluttet at en decideret landstræner skal erstattes med ”at tilknytte ikke bare én men flere top-ressourcer.” Nathalie ønsker dog ikke at erstatte jobbet som landstræner med at være en del af et ekspertteam omkring landsholdet.

”Jeg har været utrolig glad for mit job, og det har været sjovt og givende. Samtidig er det en spændende tid, vi er på vej imod, med VM på hjemmebane i Herning til august næste år. Det er trist, men jeg kunne ikke se mig selv i det nye set-up,” slutter Nathalie zu Sayn-Wittgenstein.

Læs mere her: Farvel til landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein – Zibrasport Equest

Om Nathalie zu Sayn-Wittgenstein
I januar 2017 blev OL-rytter Nathalie zu Sayn-Wittgenstein ny landstræner for det danske dressurlandshold. Hun overtog posten efter Tyske Rudolf Zeilinger, som havde haft jobbet i 19 år.
Nathalie kom ind på posten med stor erfaring fra 15 år i international dressursport, hvor hun repræsenterde Danmark ved 7 Europamesterskabet, tre verdensmesterskaber samt to Olympiske Lege. Hun var med til at vinde holdbronze ved OL i Hongkong i 2008 sammen med Anne van Olst og Andreas Helgstrand.
Gennem årene blev hun trænet af nogle af verdens bedste dressurtrænere, og inden ansættelsen som landstræner, havde hun selv fungeret som træner for flere topryttere.
Samme år, som Nathalie overtog posten som landstræner, vandt seniorrytterne sølv ved EM i Göteborg og Cathrine Dufour vandt to individuelle bronzemedaljer.
Ved EM i Rotterdam glippede holdmedaljen med lille margin, men igen blev det til individuel bronze til Cathrine Dufour.
Ved OL i Tokyo sluttede landsholdet og Cathrine Dufour lige udenfor podiet. Men Cathrine Dufour gentog bronzemedaljen ved EM og tilføjede en af sølv til samlingen ved EM i Hagen i september i år, hvor holdet vandt bronze.