Skip to main content

Video: Tobias er Årets Para-atlet

Ved et festligt og hyggeligt arrangement i dag tirsdag i Vejle er paradressurrytter Tobias Thorning Jørgensen udnævnt til Årets Paraatlet.
| admin

“Det er en kæmpe ære at få den pris,” fortæller Tobias Thorning Jørgensen. Han har modtaget Pressalits Keep Living-pris ved kåringen af Årets Para-atlet 2021, der har fundet sted ved et arrangement tirsdag den 1. februar kl. 14 på Vejle Center Hotel.

Dansk Paradressur slog til ved PL i Tokyo, hvor Tobias vandt to guldmedaljer med Jolene Hill, og landsholdet var marginaler fra en medalje.

I 2022 er der flere store parasportsevents i Danmark, som Parasport Danmark også kiggede frem imod på pressemødet. I dagene 18.-20. marts er der paradressur i verdensklasse i Randbøl, når Blue Hors danner rammen om et stort internationalt paradressurstævne. Og i august er Danmark og Herning vært for VM i fire ridesportsdiscipliner, herunder paradressur. 

Om Pressalits Keep Living-pris
Pressalit A/S tilbyder fleksible køkken- og badeværelsesløsninger til mennesker med nedsat funktionsevne gennem forretningsområdet Pressalit Care, der arbejder for at fjerne begrænsninger og skabe nye muligheder for personer med handicap. Pressalits Keep Living-pris er essensen af dette arbejde – en måde at honorere para-atleter, som gennem deres sport sætter et eksempel og viser, at der findes muligheder, hvor andre måske ikke ser nogle.

Ved udvælgelsen af vinderen er der lagt vægt på årets resultater, men også træningsindsats, indstilling og det, at udøveren vurderes at være en god repræsentant for parasporten, har spillet ind. Prisen er blevet uddelt siden 2002, hvor Pressalit blev hovedsponsor for Parasport Danmark, og de ti seneste vindere er:

2010: Landsholdet i ridning
2011: Kvindelandsholdet i goalball
2012: Jackie Tony Christiansen, atletik
2013: Landsholdet i kørestolsrugby
2014: Amalie Vinther, svømning
2015: David Amager, landstræner i ridning
2016: Peter Rosenmeier, bordtennis
2017: Daniel Wagner, atletik
2018: Stinna Tange Kaastrup, ridning
2019: Lisa Kjær Gjessing, taekwondo
2020: Landstrænerteamet, skydning