Skip to main content

Video: Vælg din træner med omhu

Berider Mette Svare Ehlers bruger sin erfaring og uddannelse på at lære andre at ride og træne deres heste. Vi møder hende i ridehallen i Hedensted til en samtale om valg af træner.
| admin

“Jeg syntes virkelig, at folk skal vælge nogle undervisere, der er kompetente, som har noget erfaring,” indleder berider Mette Svare Ehlers. Hun understreger, at der er mange kolleger, som underviser, der ikke nødvendigvis har en berideruddannelse, men så har de selv været gennem et længere uddannelsesforløb hos en kompetent træner, og kan trække på erfaringen derfra.

Mange ryttere er meget kritiske i deres valg af smed, dyrlæge, sadel, valg af foder med mere, men så bliver de trænet af deres veninde, indskyder hun.

Berider Mette Svare Ehlers havde vi sat stævne i Hedensted til en samtale om valg af træner, og den gode træningstime.

Læs også: Video: På job med Mette Svare Ehlers

Mette er 41 år, hun er uddannet berider i 2010 efter læretid i Skive og Holte hos flere forskellige beridere. Efter nogen tid i Holland, hos springrytter Vincent Voorn, vendte hun hjem til job hos Vivi og Christian Vang Lauridsen samt Ballerup Rideklub, hvor hendes hesteinteresse tog sin begyndelse, da hun var ganske ung.

Knap 5 år på hingstestation Katrinelund fulgte efter, og i dag er hun selvstændig med ”Ehlers Equestrian” ved Hedensted, hvor hun bor sammen med sin mand, den tidligere springrytter Søren Stær og deres to børn Sofus og Felix.

Træning og trænere

I magasinet Riders NOTEBOOKs december udgave satte vi fokus på den gode træningstime, om samspillet mellem elev og træner. Det gjorde vi sammen med beriderne Bjarne Nielsen og Dennis Fisker.

Læs også: Hvad er en god træningstime?