Skip to main content

World Cup-følauktion: En bragende succes!

DWB World Cup Foal Auction blev i aften et brag af en succes med rekord på salgsprocent, toppris og gennemsnitspris. Dyreste føl fik hammerslag på 49.000 euro
| admin

Salen var fuld, og publikum skabte en super stemning i Blue Hors Arena, hvor 19 føl kom under hammeren – der med stor indlevelse og erfaring blev svunget af Casper Cassøe Krüth.

Auktionarius Casper Casper Krüth førte auktionen sikkert i havn. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.

Det sjette føl i arenaen var Blue Hors’ imponerende hoppeføl Felicia med den meget sjældent udbudte afstamning Vitalis/ Donnerhall, hvor moderen er Blue Hors Don Schufros lillesøster Fabina, der som 3-års var Årets hoppe i oldenburgerforbundet og er mor til flere kårede hingste og højtpræmierede hopper.

Denne absolutte drømmeafstamning kombineret med et hoppeføl i særklasse kunne Per Færch Thomsen fra Stutteri Teglovnen ikke stå for. Han havde udset sig føllet på forhånd og havde også sat sig et loft for prisen. Buddenen nærmede sig til sidst hans loft, og derfor blev det nogle nervepirrende minutter, men det lykkedes ham at få det afgørende bud på 49.000 euro.

Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.
Dyrest auktionsføl, Felicia møder sin nye ejer Per Færch Thomsen. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.

Auktionens andet dyreste føl blev også et dressurhoppeføl. Nemlig Mogens Worres kulsorte Worres Nikita efter Glamourdale/ Franklin, der brillerede med sine exceptionelle bevægelser. Publikum klappede taktfast til de sidste bud op mod hammerslaget på 40.000 euro, hvor Andreas Helgstrand trak det længste strå i budkampen.

Blandt de fem springføl af rigtig god kvalitet blev hingsteføllet Ask For Love efter Tod Un Prince Ask/ Cosimo det mest eftertragtede. Begge føllets forældre – Tod Un Prince Ask og Velerne Ask – har vundet danmarksmesterskabet i springning med Søren Møller Rohde. Føllet fik hammerslag på 13.500 euro.

Gennemsnitsprisen på 15.731 euro svarer til 117.194 danske kroner. Formand for auktionsudvalget Ulrik Kristensen var meget begejstret for rekord på salgsprocent, toppris og gennemsnitspris ved DWB World Cup Foal Auction.

– Vi er yderst tilfredse med resultatet af aftenens auktion. Der har i sæsonen været rigtig god omsætning af føl hos avlerne, så vi har søgt de føl, der var tilgængelige. Avlerne har virkeligt bakket op om auktionen, og vi fik den kollektion, vi ønskede os. 2021 har været en fantastisk auktionssæson, så vi glæder os virkelig til at lave følauktion igen i 2022.

Se kollektion og priser.

Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.
Maxie Nabi Christiansen sammen med sine forældre, der erhvervede Ask For Love. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.