Skip to main content

Topsport og et stort farvel venter ved World Cup Herning

Hesteentusiaster i alle aldre kan se frem til en oplevelse af de helt særlige, når Jyske Bank Boxen og Blue Hors Arena fyldes af heste, ponyer og herlige føl til det årlige World Cup-stævne fra den 19. – 22. oktober
| Louise Woss Sigerslev

Der er lagt op til et brag af en hestefest i MCH Messecenter Herning, hvor mere end 500 heste, ponyer og føl er på vej for at deltage i det årlige World Cup-stævne fra torsdag til søndag i denne uge.

Internationale konkurrencer i springning og dressur bliver afviklet over 4 dage, dels i Jyske Bank Boxen og dels i den store Blue Hors Arena M, hvor der også er opstillet 55 stande, med alt hvad hjertet kan begære af udstyr til rytter og hest.

Debutanter og VM-guldvindere

Der er lagt op til et særdeles spændende sportsprogram, hvor de hjemlige dressurryttere skal forsøge at sikre vigtigt point i World Cup klassen, som afvikles lørdag og søndag inde i Boxen. På det danske hold deltager to af de ryttere, som var med til at vinde VM-guld for hold i 2022, hvor Herning var vært for det gigantiske event. Nanna Skodborg Merrald tager sin VM-guldhest Blue Hors Zack med. Han er i år 19 år, hvilket er en høj alder for en hesteatlet at præsterer i international sport. Det bliver også Zacks sidste stævne, fortæller Nanna. Det bliver meget bevægende, når publikum skal tage afsked med den populære hingst, som skal hjem og nyde sit otium i stalden og på folden.

 “Det er lidt vemodigt, men også ret sejt at gå sit sidste store ridestævne i en alder af 19 år,”  fortæller Nanna Skodborg Merrald, og hun fortsætter: “Det er såfedt at ride i Herning, jeg glæder mig så meget til at komme tilbage med World Cuppen i Herning. Der er en intens stemning i Jyske Bank Boxen, og den er vildt fed at ride i.”

Daniel Bachmann Andersens VM-partner er solgt, men han kommer med et nyt stjernefrø, Zippo M.I., som han har store forventninger til. I den danske trup er der også en World Cup-debutant, Nadja Aaboe Sloth og Favour Gersdorf er den ene af ialt 7 danske ryttere (Anna Kasprzak, Andreas Helgstrand, Anna Zibrandtsen og Lone Bang Zindorff), som har fået plads på startlisten til den præstigefylde FEI Dressage World Cup. Nadja købte Favour Gersdorf da han var 2,5 år, hun har selv tilredet ham og uddannet ham hele vejen til dressurens højeste klasser, samtidig med hun passer et job som fængselsbetjent.

Der er springklasser fra morgen til aften for ponyer og heste fordelt på banerne i Jyske Bank Boxen og Blue Hors Arena, så der er masser af action og spænding, når de hjemlige ryttere er i konkurrence mod udenlandske profiler.

Danmarks bedste springrytter Andreas Schou fra Tågerup ligger lige nu nr. 58 på verdensranglisten, og han er meget glad for at ride i MCH Messecenter Herning.

Jeg forsøger altid at få min stævneplan til at passe, så jeg kan komme til start, når der er stævne i Herning,” fortæller Andreas Schou. Han har en travl kalender, hvor han lige har været til start i World Cup springning i Oslo, og i denne uge rider han ved World Cup-stævnet i Herning, hvorefter han tager turen til Riyadh og finalen i Global Champions Tour ugen efter.

Om World Cup-stævnet

Det er i år 17 gang Danmark er vært for den verdensomspændende turnering FEI Dressage World Cup. Stævnet i Herning er en af mange kvalifikationer, som afvikles verden over, og hvor rytterne rider efter værdifulde point, som kan give dem en plads i finalen i april næste år i Riyadh. Og de points er på spil  søndag inde i Boxen.

Lørdag eftermiddag kan man opleve et hestesshow, Agria Afternoon Show, og derefter svinger auktionarius hammeren over 15 charmerede føl på DWB World Cup Foal Auction.

World Cup-stævnet i Herning er altid en spændende oplevelse i skolerenes efterårsferie.

Læs mere om stævnet, se programmet og køb billetter på: www.worldcupherning.com

Se med hjemmefra

Se FEI dressage World Cup Herning LIVE på www.clipmyhorse.tv/da_DK/events/10006/

Vi streamer alle klasser fra Jyske Bank Boxen lørdag og søndag, samt FEI pony trophy klassen fredag.

World Cup klasserne sendes LIVE, mens de resterende klasser kan ses i arkivet så snart de er afviklet.