Skip to main content

Zac sætter fokus på mobning med en rørende video

12-årige Zac har i mange år været udsat for mobning, fordi hans store passion er springning. Det er nu blevet så grelt, at han har taget den ultimative konsekvens og er stoppet med at bruge tid med hestene.
| admin

Er du aktiv på Instagram og interesseret i ridesporten, så har én bestemt video været svær at komme udenom de seneste par dage.

Til tonerne af Duncan Laurences Arcade ser man Zac Parry gøre det, han er så god til; forcere forhindring efter forhindring på sin velspringende pony.

Men den røde grafik med teksten: STOP BULLYING bryder illusionen om, at dette er endnu en positiv video i Instagram-feedet.

Zac har nemlig været udsat for mobning i så voldsomt et omfang, at han har besluttet at stoppe med at dyrke sin hobby.

Under videoen, der indtil nu er blevet set næsten 70.000 gange, skriver Zac følgende:

”Dette bliver mit sværeste opslag til dato.
Jeg har valgt at forlade ridesporten på ubestemt tid.

Igennem 2 år har jeg været udsat for grov mobning udenfor hesteverdenen, fordi jeg red og havde ponyer som interesse. Jeg er blevet kaldt de grimmeste og mest ondskabsfulde ting, jeg er blevet slået, skubbet og sparket.
Jeg er selv ret stille og har altid ladet som om alting var fint og ikke engang min mor har kendt til det før for noget tid siden, hvor jeg blev så ked af det og ikke kunne holde det i mig selv mere.

Jeg er så ødelagt lige nu at jeg ikke har lyst til at være i ridesporten mere, selvom det var det fedeste og jeg havde de bedste venner. Men når jeg tænker på hestene kommer alle de grimme oplevelser jeg har været udsat for også op i mig og det gør for ondt i mit hjerte at være I den verden, som jeg engang elskede så højt.”

Zac Foto: Privat

Zibrasport Equest har rakt ud til Zac, men fordi reaktionerne har været så overvældende, er det hans mor Nikie Parry, der udtaler sig på Zacs vegne.

Mobbet i flere år

Hun fortæller, at Zac altid har været interesseret i heste – selv om hun faktisk forsøgte at holde ham fra de store dyr, fordi det er en bekostelig affære at gå til ridning.

”Zac har vist interesse, siden han var to år. Jeg har selv redet, men jeg har altid holdt det skjult.

Men han var ret insisterende, og i 2016 fik han sin første treer-pony – Muffe. Jeg ville ikke investere for mange penge, så Muffe var altså helt grøn og ikke en børnepony. Zac blev kylet af igen og igen, men skæbnen ville, at han var ihærdig, og den blev verdens bedste børnepony”, lyder det.

Da Zac begyndte at få succes på springbanerne, var det samtidig tidspunktet, hvor mobningen tog til.  

”Zac er en meget introvert og stille person, og jeg kunne godt se, at der begyndte at være gnidninger. Han havde dog ret svært ved at sætte ord på, hvad der foregik.

Nikie Parry

Omkring starten af 2021 knækkede han sammen, og der fortalte han specifikt, hvad der foregik.

Han blev tilråbt: At han er homoseksuel og blev kaldt grove ting… de her oplevelser gjorde virkelig ondt på ham. Han blev nedgjort, fordi han lægger ride-videoer ud på Instagram. Jeg sagde, han skulle blokere dem, der gjorde grin med ham, men det stoppede ikke. Det eskalerede i stedet.

De oprettede grupper, hvor de gjorde grin med ham. Han fik at vide, at han er en tøs, og jeg ved ikke hvad”, lyder den barske beretning fra Nikie.

”Det kan siges så kort, at mobningen tager sit udspring i, at han er en dreng, der rider.”

Zac har redet flere sejre i hus Foto: Privat

Opbakning fra kammerater i ridesporten

Med sin video på Instagram har Zac mærket, at kammerater i ridesporten har han mange af.

Under Christmas Show-stævnet på Vilhelmsborg gjorde Maxie Nabi Christiansen brug af sin speaker-seddel til at støtte Zac.

Og det varmer i en hård tid, forsikrer hans mor.

”Mobningen har fyldt så meget mentalt, så han kan ikke rumme at være i sporten lige nu, selv om ridning er en del af hans identitet.

Den video, han lavede, trak tårer hos mig. Han har sagt, at mange drenge efterfølgende har skrevet privat til ham, fordi de har oplevet det samme med mobning og tilråb. Alle i rideverden bakker op om Zac.

Jeg tror helt bestemt, han kan bruge de søde beskeder til noget. Det har været overvældende, og vi havde ikke troet, at den ville gå viralt.”

Se Zacs video her:

https://www.instagram.com/tv/CWyAM4top31/?utm_source=ig_web_copy_link