Skip to main content

26 sejre: Blind galophest tog Italien med storm

En blind hest på galopbanen… Det lyder måske som en lidt for god historie, men ikke mindre er det sandt. Det er nemlig historien om den italienske hest Laghat, der trodsede alle odds, og fik en karriere som galophest, selv om han stort set ikke kunne se noget.
| admin

Kan en blind hest løbe væddeløb?
Da den nu 16-årige galophest var plag, fik han en virus, der desværre betød, at han blev helt blind på det ene øje og 95% blind på det andet øje. Laghat havde dog stadig masser af livslyst, og han voksede op i Italien som andre ungheste. På trods af hans handicap, var Laghat faktisk nem at ride til, og i 2006 debuterede den næsten blinde hest på galopbanen i Pisa og vandt! Allerede to uger efter tog han endnu en sejr med ikke mindre end seks længder til nummer to.

26 sejre
Laghat deltog i imponerende 123 løb – fra 2006 til 2015 og vandt ikke mindre end 26 løb samt blev placeret i yderligere 30 løb. Han vandt 112.000 pund i pengepræmier i løbet af hans karriere. Ifølge kilder, bed og sparkede Laghat efter hans staldkammerat, hvis han tabte et løb, hvorimod han var rolig og afslappet, hvis han vandt. I 2012 begyndte medierne i Italien at få øjnene op for den specielle hest, og han blev snart landskendt under navnet Blind Beauty.

I 2014 skrev forfatter Enrico Querci en bog om Laghats liv, mens en børnebog om den blinde galophest blev udsolgt på bare en måned i 2018.

Laghat blev pensioneret ved en særlig event på San Rossore Væddeløbsbane i november 2015. I dag nyder han sit otium med Fjordhesten Cerere, og får tit besøg af skolebørn, der gerne vil være tæt på den berømte hest. 

Kilde: Horse and Hound