Skip to main content

36-årige Lulu har fundet ”hjem” til Esbjerg Rideklub

Lulu står i dag opstaldet hos Nyt Hesteliv på Fyn, hvor den 36-årige pony nyder sin pension. For nylig blev hun fundet af sine gamle elever fra EOR, hvor hun var en populær rideskole-pony i 90’erne.
| admin

Hos foreningen nyt Hesteliv har en ældre dame de seneste år nydt sit otium. Den ældre dame hedder Lulu, og i forbindelse med ponyens 36 års fødselsdag i midten af maj, lavede nyt Hesteliv et hyldestopslag på Facebook, hvor de ønskede Lulu tillykke med den imponerende alder:

https://www.facebook.com/nythesteliv/photos/a.695031780554687/4069277829796715/

Genkendt

Det opslag blev begyndelsen på en rørende historie. Én af de mange, der faldt over fotoet, var nemlig Mette Brandenborg Jensen, næstformand i Esbjerg og Omegns Rideklub af 1985, og hun kunne altså genkende den røde hoppe på billederne fra nyt Hesteliv.

Læs mere om nyt hesteliv

“Jeg så et opslag fra nyt Hesteliv, og der kunne jeg jo konstatere, at Lulu stadig levede. 36 år er en rigtig vild alder for en pony. Jeg lavede et opslag inde i EORs gruppe på Facebook, hvor jeg delte opslaget, så vores medlemmer også kunne se, hvordan Lulu havde det i dag.”

Sagen er nemlig den, at Mette har været medlem af Esbjerg og Omegns Rideklub siden 1986, og Lulu er klubbens tidligere rideskolepony.

“Jeg kan huske, da Lulu blev en del af klubben. Da Lulu kom i 90’er, stod jeg nemlig for noget af elevundervisningen. Jeg var en ung pige og tilbragte min tid på rideskolen, efter jeg havde afsluttet gymnasiet. Jeg brugte hende som rideskolepony, og hun var en af de superpopulære ponyer.

Alle kunne ride på hende, men hun kunne også bruges af de mere erfarne ryttere. Hun blev redet til stævne af en pige i spring og dressur,” husker Mette.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Pigen, som står med Lulu, hedder Camilla – de dannede par til flere stævner (Foto: Privat)

Lulu blev solgt

Mette mener, at Lulu var rideskolepony i Esbjerg i 10 år, før de valgte, at hun skulle videre i livet.

“Hun skulle have nogle gode år som privatpony. Hun trængte ud til at være hest for kun én rytter,” fastslår Mette.

Ligesom det sker for mange andre rideklubber, så mistede EOR kontakten med Lulu, men for nogle år siden, “løb” Mette faktisk ind i Lulu for første gang.

“Jeg kan huske, at jeg var til hingstekåring i Herning – det var inden, jeg blev en del af bestyrelsen – og jeg besøgte nyt Hestelivs stand på messen. Der fandt vi faktisk Lulu i en mappe, de havde, hvor deres heste var afbilledet. Dengang kom vi ikke rigtig videre, selv om vi tænkte tanken, om gerne at ville støtte hende.”

Dejlig pensionist-tilværelse

Nyt Hesteliv har til formål at hjælpe heste i nød og oplyse om hestevelfærd. Et af deres mange fokusomåder er at tilbyde ældre heste et velfortjent otium. Men det er ikke gratis, så interesserede kan blive sponsor for hestene.

“Da jeg havde set Lulu på Facebook, tog jeg kontakt til nyt Hesteliv, og klubben valgte, at vi gerne ville støtte. Det var mange af vores tidligere elever, der skrev, at de kunne huske hende.

Hun har gjort indtryk på mange, så det er rart, at vores bidrag kan gå til Lulus pasning og pleje. Hun går sammen med en flok hopper og har en god pensionisttilværelse.

Vi var da talt om at tage forbi og sige hej,” slutter Mette.

Lulus tid hos nyt Hesteliv

Lulu ankom til nyt Hesteliv i 2012.

Lulu er en rigtig sød hest, og til trods for sin alder er hun meget frisk. Svaldilfari er allerede blevet meget glad for hende og kredser om hende. Lulu virker også glad for Svaldilfari.

August 2015

Efter Svaldilfari kom i familiepleje, har Lulu fundet sammen med Annika. De to gamle damer går og hygger sig sammen i deres eget tempo.

Selv om Lulu har rundet de 30 år, er hun stadig frisk og nyder sit otium

Februar 2018

Lulu var blevet meget knyttet til April, så da April kom i familiepleje flyttede Lulu med. Desværre fungerede det ikke med Lulu det nye sted, så hun kom tilbage til nyt Hesteliv. Til gengæld blev NH Blackie rigtig glad for at få sin gamle veninde tilbage.

Maj 2021

Lulu er blevet 36 år og hun ser stadig rigtig godt ud. Hun er leder for en lille flok af ældre ponyer. Om vinteren får hun selvfølgelig ekstra foder, et varmt dækken og kommer i boks. Det nyder hun, men vil også meget gerne ud til de andre ponyer om morgenen.