Skip to main content

Video: Nanna er stolt over at ride for Blue Hors

Nanna Skodborg Merrald 27 år har redet egne heste op til Grand Prix niveau, og var et mulehår fra at slå igennem internationalt som 20-årig. En skade på hendes tophest betød et farvel til international sport. Nu, efter halvandet år som rytter på Blue Hors, er hun igen på vej ind på landsholdet
| admin

Nanna Skodborg Merrald har adskillige sejre og placeringer bag sig. Først som ponyrytter, siden i ungdomsrækkerne, hvor hun havde forrygende succes på DV-vallakken Millibar e. Milan med EM-guld for juniorer, og siden kvalificerede parret sig til World Cup finalen i 2014, hvor Millibar desværre var halt, da han nåede frem til stævnepladsen i Frankrig. De efterfølgende år kæmpede Nanna, hendes træner Michael Søgaard og dyrlægerne for at få Milibar tilbage i sporten igen, uden held.

Vil du arbejde på Blue Hors?

Mens Milibar var på skadeslisten uddannede Nanna to heste til Grand Prix, heste som familien havde opkøbt som føl. Nannas talent er åbenlyst, og for halvandet år siden ringede telefonen i hendes hjem på Sjælland; Ulrik Sørensen, der er sportschef på Blue Hors tilbød hende et job som rytter. Og det har hun ikke et minut fortrudt, fortæller hun bl.a. i dette videointerview med den flittige rytter, der foruden Grand Prix-hestene Blue Hors Zack, Atterupgaards Orthilia og Blue Hors St. Schufro har flere heste på vej mod den store sport. Du kan også høre Nanna fortælle om Blue Hors Zack i artiklen: Nanna har fundet knapperne på Zack

Universitetsuddannet rytter

Nanna har en bachelor i molekylærbiologi fra RUC. Det har taget lidt længere end planlagt at få den uddannelse gennemført. Som Nanna fortæller, har ”hesteriet” taget lidt overhånd undervejs i uddannelsen, men hun blev færdiguddannet et halvt år efter hun startede på Blue Hors.
Nu er hun rytter på fuld tid på Blue Hors, og har ry for at være fokuseret og myreflittig. Hun har trænet hos berider Michael Søgaard siden ponyårene, og det er fortsat ham, som rejser med Nanna til stævner, og hjælper hende med uddannelsen af hestene på Blue Hors.
Det har været en omvæltning at være ansat rytter, fra at være selvstændig på forældrenes ridecenter på Sjælland, men jobbet giver Nanna en anden form for frihed. Og et godt, professionelt team af gode kolleger i dagligdagen, fortæller hun.

Elsker at ride de unge

Nanna elsker at uddanne sine heste selv fra en ung alder. Der skal noget overtalelse til, hvis hun skal i sadlen på de 3-årige hingste, fortæller hun, men derudover nyder hun arbejdet og vejen fra unghest til Grand Prix. Hun er meget taknemmelig over at have topheste som Blue Hors Zack og Atterupgaards Orthilia i den store sport. Den erfaring de giver hende, kan hun bruge i uddannelsen på de yngre talenter. ”Det er en perfekt kombination, at jeg kan uddanne ungheste, og få lov til at ride op ad midterlinjen på de ældre stjerner,” slutter Nanna Skodborg Merrald.