Skip to main content

Opdatering af påkørslen på Mors

Vi har talt med den ene ejer til de heste, som slap ud af indhegningen på Mors og blev påkørt. Ialt 5 heste døde som følge af ulykken.
| admin

”Alle 5 heste, som blev påkørt er døde,” fortæller Kirsten Isager, der ejer to af de heste, som blev involveret i ulykken på Mors tirsdag morgen. De påkørte heste var en del af en flok på 9, som havde væltet hegnet omkring foldet, og var løbet ud på landevejen. De 3 af hestene var islændere, som var født på gården, mens de to varmblodheste, der døde i ulykken, har stået på stedet i halvandet år.

”Hestene går på en kæmpe fold, med stærk strøm i hegnet og med adgang til vand og wrap ad libitum. De går i løsdrift i en lade med tre indgange,” forklarer Kirsten, som naturligvis er meget berørt over ulykken. Hun mistede en ridehest og en avlshoppe – ridehesten skulle have været udlånt til Kustos Rideakademi på Vilhelmsborg, mens avlshoppen, en sølvmedaljehoppe, var drægtig med Godsend du Reverdy. ”Min datter på 17 år og jeg havde sådan glædet os til det føl. Da Godsend du Reverdy er død for kort tid siden, var vi så spændte på føllet. Min datter sidder i Spanien, og det er naturligvis hårdt, men jeg er glad for, hun ikke var med og så hestene efter ulykken,” siger Kirsten Isager.

Selv blev hun ringet op få minutter efter hestene var løbet ud. Det var lige før solopgang, og begge hendes heste går med dækkener med store reflekser på, fortæller hun.

Hestene blev påkørt ca. 300 meter fra opstaldningsstedet, mens de tre islændere døde af ret alvorlige kvæstelser i ulykken eller umiddelbart efter, så valgte Kirsten i samråd med dyrlægerne fra Højgård, at få sine to heste smertedækket, og kørt til behandling på Højgård i håbet om, at de kunne reddes.

”Den ene havde fået revet en muskel over ved knæet, og den anden havde meget store flænger ned ad benene, med store snitsår. Det ene, ved kodeleddet, var åbent helt ind i leddet,” fortæller hun. Efter dyrlægerne havde set nærmere på skaderne måtte Kirsten i samråd med dyrlægerne, tage den tunge beslutning at lade dem aflive.

”Det har været en voldsom oplevelse for os alle, men mange kom til og gav en hjælpende hånd, og det er vi meget taknemmelige for. Politiet var meget forstående, og der er nu indledt en undersøgelse af hændelsen,” fortæller Kirsten Isager, som også er lettet over, at føreren af bilen, ifølge politiet, ikke skulle være kommet til skade.