Skip to main content

Dobbelt guld til Danmark ved Haflinger-EM

Flotte placeringer og to guldmedaljer til Danmark. Haflinger EM 2021 i Østrig var både en stor succes og en stor oplevelse for både deltagere og publikum.
| admin

Den 25.-28. august blev der afholdt EM for Haflinger i Stadl-Paura i Østrig. Her konkurrerer renracede Haflinger fra hele Europa i flere forskellige discipliner. Det er et stort og meget populært event, og i år deltog 252 ryttere og 278 heste fra 12 lande.

Otte danske ekvipager var til start i mesterskaberne i henholdvis spring, dressur, western og military, og rytterne er nu vendt hjem med medaljer, succesoplevelser og en kæmpe oplevelse i rygsækken.

Charlotte Jørgensen og Thor vandt to guldmedaljer. Foto: Team Myrtill

Guld til Charlotte og Thor

I western kom Dannebrog til tops to gange, da det blev til to flotte guldmedaljer til Westernrytter Charlotte Jørgensen og Thor i henholdsvis Pleasure og Horsemanship. Parret, der deltog ved EM for 3. gang, var meget overbevisende og vandt begge afdelinger.

Dorthe og Winsor,. Foto: Team Myrtill

Unghestene gjorde flot figur

I spring for ungheste blev det i 2. afdeling til en flot 2. plads til Anna Møller og Stroller, og efter en meget spændende omspringning sluttede de på en samlet 4. plads. Dorthe Horsager og Winsor sluttede også lige uden for medaljerne på en velfortjent 4. plads i dressur for 5-års heste.

Anna Møller og Stroller. Foto: Foto: matilde.w.photography

Miltaryrytter Sofia Wilhelmsen var til EM for første gang med hoppen Diwa. Parret var flyvende på springbanen, hvor de blev nr. tre, og samlet sluttede de på en imponerende 12. plads i militaryfeltet. Her skal særligt fremhæves en meget flot og teknisk svær terrænbane i Stadl-Paura.

Læs også: 8 danske ekvipager klar til Haflinger EM

Rift om pointene i dressur

Dressurklassen var stævnets største klasse med ikke mindre end 52 startere, og fra Danmark var Maja Henriksen og Amarino von den Alleegärten og Laila Carstensen med Wilkinson-v til start. Sidstnævnte blev nr. 6 i det obligatoriske FEI children program, mens Maja sluttede som nr. 7 i B-finalens Kűr.

Julie Duus og Nordan. Foto: Foto: matilde.w.photography

I Svær dressur kæmpede Julie Duus og Nordan samt Cecilie Ferning og Starka af Rosenlund om point. Cecilie og 22-årige Starka sluttede samlet som nr. 10 efter en super flot Kür, som dommerne belønnede med over 71%.

Raceportræt: Haflingeren (Premiumvideo)

Se vores indslag med haflinger i videoarkivet (Premium)