Skip to main content

Er din hests terapeut godkendt?

Junglen af forskellige terapeuter til vores heste vokser og det er ikke altid lige let at gennemskue, hvordan man sikrer sig, at fagligheden er i top hos den terapeut man vælger til sin hest. Er der et solidt fagligt fundament i terapeutens grunduddannelse? Er der fokus på efteruddannelse? Hvad med ansvarsforsikring?
| admin

Når vi vælger at få en terapeut ud til vores hest, er det typisk for at hjælpe den til at præstere bedre i sporten, for at få hjælp til at løse en specifik problemstilling eller for at øge dens velbefindende i hverdagen. Vi vælger ofte terapeut ud fra de resultater vi har set og hørt om fra vores netværk og ud fra vores kemi med terapeuten. Der er en stigende interesse for og nysgerrighed på om den valgte terapeut er godt uddannet og har en finger på pulsen rent fagligt.

Der stilles krav til uddannelse og forsikring

Når du vælger at få en Godkendt Hesteterapeut ud til din hest, får du en hesteterapeut ud, som har en internationalt anerkendt grunduddannelse, en hesteterapeut med ansvarsforsikring og en hesteterapeut, som er forpligtet til at efteruddanne sig årligt.

Godkendt Hesteterapeut er en sammenslutning af eksamineret Fysiurgiske Hesteterapeuter og Hestemassører, som alle har tage deres grunduddannelse på en skole, som er international godkendt af International Institute for Complementary Therapists (IICT) og International Equine Body Worker Association (IEBWA).  Derudover er der et krav om, at man deltager i minimum 14 timers efteruddannelse årligt, samt er ansvarsforsikret. Sammenslutningen har stort fokus på medlemmernes faglige niveau, og der inviteres jævnligt til ERFA-dage med fokus på faglig professionel sparring og videns udveksling.

Foto: Godkendt Hesteterapeut

Godt at vide om Godkendte Hesteterapeuter

Godkendte Hesteterapeuter arbejder udelukkende med blide teknikker, som ikke kan lave skade på raske heste.

Der arbejdes ikke på syge, medicinerede eller heste med akutte skader, medmindre det er i tæt samarbejde med hestens dyrlæge. Hvis der er den miste tvivl, søges der altid sparring hos hestens dyrlæge, før der arbejdes med hesten.

Godkendte Hesteterapeut kan aldrig erstatte din dyrlæge, men kan supplere med fysisk terapi, hvor det måtte være relevant.

Du kan finde din lokale Godkendte Hesteterapeut på www.Godkendthesteterapeut.dk.

Lovgivning

Jævnfør loven om dyrlægegerning er det kun forbeholdt dyrlæger at behandle, stille diagnose, udføre akupunktur og manipulere led (bruge kiropraktik) jvf. Dyrlægelovens paragraf 4.

IICT og IEBWA

IICT er en international organisation som beskæftiger sig med akkreditering, kvalitetssikring og forskning inden for komplementære terapiformer til dyr og mennesker.

Du kan læse mere på www.iict.co.uk.

IEBWA er verdens førende brancheforening inden for kropsterapi til heste. Foreningen er et verdenskendt kvalitetsstempel i denne branche, velkendt og udbredt i England, USA, Australien og Afrika. Kravene for at blive godkendt skole er høje og med stort fokus på undervisernes erfarings- og uddannelsesniveau mm.

Du kan læse mere på www.iebwa.com

Kilde: pressemeddelelse Godkendt Hesteterapeut