Skip to main content

Er du klar til terrænspringning i nat? Peter er!

Første militaryrytter ved OL rider på banen kl. 00.45 i nat, dansk tid, og Peter Flarup har starttid kl. 1.51
| admin

Peter Flarup sluttede midt i feltet, på en plads som nr. 34 efter den første del af militarykonkurrencen, dressur, ved OL i Tokyo. Peter Flarup og Fascination e. Favorit Ask opdrættet af Jørn-Ove Jørgensen (læs mere op opdrætteren HER). Peter havde et par helt små fejl i dressurprogrammet, hvilket kostede ham en bedre placering inden terrænspringningen. Det er dog i terrænet Peter og Fascination har deres styrke, så det bliver interessant at se, om Peter han rykke op i top 25, der får adgang til den nervepirrende finale i ridebanespringning.

En flot, men krævende bane

Fascination er blevet kørt ud til staldene ved terrænbanen, Sea Forest, og i nat dansk tid venter afgørelsen på terrænbanen. Victoria Hjortnæs, der ejer part i Fascination og selv er en erfaren militaryrytter fortæller, at terrænbanen er meget smukt beliggende med udsigt ud over vandet. Som man kan se af billederne, er forhindringerne både flotte og svære. Banen der møder rytterne er 4420 meter lang, og der er 23 forhindringer bestående af 36 spring. tempoet er 570 meter/min og det giver en ridetid på 7,45 minutter.

Fascination på vej til sin nye boks ude ved terrænbanen. Foto: Victoria Hjortnæs


“Det er en ret teknisk vær og kuperet bane, så det kommer til at kræve en del af både hest og rytter især i denne varme,” fortæller Victoria Hjortnæs. Peter Flarup vurderer at ridetiden, idealtiden som rytterne skal være indenfor, bliver den helt store udfordring . “Den måde forhindringerne er bygget på indbyder til, at man er nødt til at ride med fuld risiko hele vejen. For at kunne komme med i toppen. Om det er en fordel for mig. Det er det nok ikke, men det er nu engang sådan, det er,” siger Peter.

Se terrænbanen HER og en beskrivelse af de enkelte forhindringer HER

Hvordan er stillingen?

Peter Flarup og Fascination opnåede 33,7 strafpoints i dressurkonkurrencen (omregnet svare det til 66,3%) Det er den regerende olympiske mester Michael Jung fra Tyskland som fører med 21,10 strafpoints med Chipmunk FRH foran Oliver Townend/Ballaghmor Class med 23,6 og så er Kinas Alex Hua Tian/Don Geniro på tredjepladsen med 23,90 strafpoints. I holdkonkurrencen er det England som fører foran Tyskland og New Zealand.

Se resultaterne efter dressur HER og startlisten til terrænspringningen HER

Man kan følge terrænspringningen på Discovery+ eller Eurosport.

Penutimate Gate, den sidste forhindring, den vil mange ryttere nok blive glade for at se foran sig. Foto: Victoria Hjortnæs