Skip to main content

‘-Jeg ville virkelig gerne give gas! – Og det gjorde Jakob

18-årige Jakob Theodor Schmidt sejrede i finalen for 6-års springheste med en helt imponerende omspringning i et meget stærkt felt.
| admin

Kravene var strammet i klassen for de 6-årige heste, men det var overhovedet ikke et problem for hovedparten af hestene i finalen. Der var imponerende kvalitet, og en top på 6 heste i omspringning med imponerende kvalitet.

Karen Møller Rohde og den herligt velspringende avlshingst Jewel Ask. Foto: Zibrasport Equest

Det var igen Karen Møller Rohde som scorede højest i stilkarakter givet af dommerne Karsten Huck, Kenneth Ernst og Torben Frandsen. 9 fik Karen igen for endnu en flot og overbevisende runde, denne gang på avlshingsten Jewel Ask e. Jaguar van Paemel, der har været ude af sporten gennem lang tid efter kolik og brok-operationer. Hingsten sprang med imponerende kvalitet og kapacitet.

Jakob Theodor Schmidt tog Bøgegårdens Comann på æresrunde i finalen. Foto: Per Torp

Det var Jacob Theodor Schmidt som red næsthøjeste stilpoint hjem på endnu en avlshingst, Bøgegårdens Comann e. Cristallo I af familiens eget succesfulde opdræt. 8,8 fik de to, og igen en hingst med kapacitet til overmål.

Det var Emilie Mosegaard Christensen og Syvhøjdegårds Footloosee e Balou (opdr. Niels Osterland) som med 8,6 stilpoints kom til omspringning som tredjesidste rytter.

Emilie Mosegaard Christiansen og Syvhøjgårds Footloose. Foto: Zibrasport Equest

Åndeløs omspringning

Karen Møller Rohde og Jakob Theodor Schmidt havde kvalificeret to heste ind i omspringningen, og det var Karen som åbnede med Figeac Ask e. Favorit Ask. Det gjorde hun i vanlig, flydende stil med stort overblik og et fejlfrit ridt i en tid på 35,06 sekunder, og det satte barren højt for de efterfølgende.

Jakob Theodor Schmidt red på banen med sammenbidte tænder, nu skulle det være. Et nedslag i 5-års finalen havde berøvet ham en championatssejr, og sammen med Bøgegårdens Gladiator satte han tempo på fra start. Gladiola-sønnen svarede positivt på det opskruede tempo, og sprang forsigtigt og fokuseret. De stoppede tiden på 33,87 sekunder.

Det var der ingen, som kom i nærheden af, og dog, for 20-årige Emilie Mosegaard Christiansen og det stort galoperende Syvhøjegårds Footloose var godt på vej til en tid, som kunne matche Jakobs, men så faldt der en bom og de sluttede på 4. pladsen efter Karen Møller Rohde/Jewel Ask Z.

Se hele resultatet her