Skip to main content

Jens Trabjerg forventer at se toprytterne til World Cup

I uge 42 danner Vilhelmsborg rammen om den danske World Cup-afdeling i dressur samt det uofficielle EM i springning for ungdomsryttere – og du kan streame stævnet på Zibrasport Equest.
| admin

I uge 42 ligger det nationale hestesportscenter Vilhelmsborg bund til World Cup-kvalifikation i dressur. Derudover vil der også være masser af spændende springning på programmet, når bl.a. det uofficielle EM for ungdomsryttere bliver afviklet.

I forbindelse med Equitour mødte vi stævnearrangør Jens Trabjerg, der glæder sig til at se toprytterne i aktion:

Landstræneren ser frem til stævnet

På grund af Covid-19 har FEI i år besluttet at aflyse EM i springning for pony-, children, junior- og ungryttere. 

– Vi prøvede at overbevise FEI (det internationale rideforbund) om at vi de kunne flytte mesterskabet til senere, som det blev gjort for dressurrytterne. Arrangøren var med på en flytning, men FEI var meget konsekvente i deres nej, indleder Bo K. Møller, som er landstræner for junior-, ungryttere og seniorer. 

– Det er ærgerligt for de unge mennesker, at de mangler et EM, og derfor fik vi den ide, at lave et mini EM i forbindelse med World Cup Herning. Nu er stævnet flyttet til Vilhelmsborg, hvor der kun er en opvisningshal, men ved at strække programmet over nogle dage, kan det lade sig gøre at afvikle European Trophy, fortæller Bo. Han har præsenteret konceptet for flere af sine udenlandske kolleger ved stævnerne i eftersommeren, og de er meget begejstrede for, at de unge mennesker kan få deres mesterskab i år, selvom det er uofficielt. 

– I ungdomsarbejdet er det godt at have et mål at arbejde henimod, selvom et mesterskab ikke må være et mål i sig selv, men er en del af vejen mod at blive bedre. Det giver rytterne noget “hår på brystet”, at ride under det pres, understreger landstræneren.

Stævnet begynder fredag den 9. oktober med pony- og children, hvorefter junior- og ungrytternes konkurrencer tager deres begyndelse om søndagen, og fortsætter til onsdag den 14. hvor der er individuelle finaler.

European Trophy afviklet både med en hold- og en individuel konkurrence. Se programmet HER