Skip to main content

Lone Bang søger rytter til sit team

I naturskønne omgivelser nær Ebeltoft driver den internationale dressurrytter Lone Bang Zindorff en salgs- og konkurrencestald. Hun søger ny rytter til sit team, for hun har mange gode heste i stalden, og vil gerne give sin viden videre til en dygtig, engageret rytter.
| admin

Bang Dressage ApS holder til på Lynggaarden, en hyggelig gård i naturskønne omgivelser, hvor der er plads til ca. 30 heste med ridebane, ridehal og mange folde. Lone Bang Larsen blev Dansk Mester i 2014 med dejlige Fitou L, og i år opnåede hun en bronzemedalje ved DM med Thranegaardens Rostov efter et betagede kürprogram.

På de seneste startlister figurere Lone som: Lone Bang Zindorff, om det siger hun: “Jeg har faktisk heddet det siden jeg blev gift med Mads for snart 8 år siden, men jeg har aldrig fået det ændret ved DRF eller FEI,” erkender Lone, nu blev det så tid til at få det gjort, da det også har vist sig lidt besværligt med et navn i passet og et andet på de internationale startlister.

Giver en rytter en chance

Thomas Boj Johnsen rider hos Lone, men han vil gerne ind til Århus for at bo der, og da Lone har rigtig mange heste i arbejde, er det nødvendigt med en rytter til teamet. Thomas vil dog fortsat være tilknyttet stalden i et omfang, men Lone har en travl international kalender, og har derfor behov for, at få hjælp til at uddanne de unge heste, og ride dem ved stævner.

De seneste 10 år har berider Astrid Gemal været i stalden hos Lone, og derfor vil det være muligt for rytteren at tage sin berideruddannelse hos Astrid.

”Jeg syntes, vi har så meget at tilbyde, så jeg vil gerne give den mulighed til en anden. Vi har så gode heste inde i arbejde, at det også kunne være rart at have en rytter tilknyttet over en længere periode. På den måde kan vi være med til at forme og uddanne rytteren,” forklarer Lone, noget hun faktisk ser frem til.

Lone Bang Zindorff vandt bronze ved DM i år – hun ses her på posiet sammen med Cathrine Laudrup-Dufour og Nanna Merrald Rasmussen. Foto: Zibrasport Equest

Avl og sport

Bang Dressage er mest bygget op på formidling af heste, som Lone selv køber eller har i kommission for andre. ”Jeg køber kun heste, som jeg virkelig tror på. Heste jeg syntes er gode. Desværre er jeg jo nødt til at sælge dem, men bliver de ikke solgt, så kan jeg jo beholde dem,” fortæller Lone med smil i stemmen. Heste som Fitou L, Bakkely’s Onandt og Rostov er alle heste, som har været til salg, uden der har været en køber, og så har Lone fortsat hestenes uddannelse til international Grand Prix.

”Det er lidt skæbnen som bestemmer, hvem der bliver mine, for det er oftest dem, ingen tager.”

Lone Bang og Posidon ved UVM i Ermelo i år. Foto: privat

Selvom alt i princippet er til salg, så indrømmer Lone, at der af og til kommer en hest ind under skindet på hende.
”Jeg har da en 4-års, som nok lidt dyrere, når jeg viser den frem, end den burde være,” fortæller hun – og håber på den bliver på matriklen mange år endnu.

Læs også: DM guld til Laudrup-Dufour – igen!

Lone har også selv avlet flere heste, ofte på hopper, som er blevet skadet og skal have en pause fra træningen. ”Jeg har to hopper, som desværre er blevet skadet, som jeg har puttet føl i. Jeg syntes det er sjovt, og jeg har avlet nogle gode heste. Jeg vil gerne sige, jeg er dygtig, men det er mere held, mine kompetencer er at uddanne dem. Jeg har dyb respekt for alle avlere, for det kræver rigtig meget arbejde.”

De første heste af egen avl er 7 år, og de ældste på de to nuværende avlshopper er 4 år. Lone har fået føl efter hingste som: Valverde, Hesselhøj Donkey Boy, Davi, For Emotion og Iron.

”Det er sjovt, men avlen bliver på det her niveau,” fastslår Lone. Hun har også indkøbt føl, bl.a. Poseidon, som hun sluttede på 9. pladsen med i finalen ved UVM i Ermelo i september.

Om forretningen Bang Dressage fortæller Lone: ”Det går rigtig fint, jeg har gode heste på vej. Det er vildt spændende selv at uddanne sine heste. Det giver lidt mere op ad midterlinjen, når man ved, hvor meget man har knoklet undervejs, og så ender man med at ride Grand Prix. Det er virkelig sjovt,” slutter Lone Bang Zindorff.