Nathalie: Der er stadig lektioner, der skal øves
I år er OL-år, det kræver en nøje planlægning, den helt rette forberedelse og managering af både ryttere og heste. Selv under ”normale” omstændigheder, kræver den optimale OL-forberedelse og sammensætningen af holdet meget planlægning, og rytterne skal vise og bevise deres værd og form for landstræneren. Det seneste år har været langt fra ”normalen”. Coronapandemien har betydet, at rytterne (og hestene) i den grad mangler stævnerutine. Derfor var der stor interesse for det internationale stævne i Hagen i slutningen af april, hvor de bedste danske ekvipager kom i konkurrence med topryttere fra bl.a. Tyskland, England og Sverige – nationer, som sammen med Holland og USA, traditionelt er i konkurrence om holdmedaljerne ved de internationale mesterskaber.
Som man kan læse i artiklerne fra Hagen på Zibrasport Equest, var der mange flotte, danske præstationer:
Nanna: Det var en god start
OL-kvalifikationen er i hus
Carina og Danse helt i top i Hagen
Nanna og Farrell brillerede igen i Hagen
Carina og Danse bedst i Specialen
82% til Nanna og Blue Hors Zack
Topplaceringer til Nanna og Daniel i søndagens Grand Prix
Ros til Nanna fra landstræneren
Især Nanna Skodborg Merrald fra Blue Hors fik stor ros fra landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein for sine præstationer i Hagen: – Det glæder mig, at Nanna har fået Zack til at se så glad og tilpas ud. Det er et par store sko hun skal fylde efter Daniel (Daniel Bachmann Andersen, der har uddannet hingsten til Grand Prix), men det mestrer hun. Det er virkelig flot.
Cathrine Dufour kom til start med sin kun 9-årige Vamos Amigos, om ham udtaler landstræneren: — Vamos Amigos udviklede sig under stævnet. Der er fortsat et stykke vej, specielt hvad galopprogrammet angår, men de har fundet ud af, hvor de skal hen sammen. I starten af Specialen så de fantastiske ud, så kom fejlridningen, og det kostede lidt på fokus, ro og overblik.
Der er lektioner, som skal gøres
Selvom Nathalie zu Sayn-Wittgenstein generelt var tilfreds med danskernes ridning i Hagen, så er der fortsat nogle lektioner, som skal gøres hjemme i træningen. Nogle mere end andre, men der er også heste til fremtiden. – Daniels (Daniel Bachmann Andersen) Marshall-Bell er bliver en hest til fremtiden. Den udviklede sig også under stævnet. Og sådan er det, når træneren står der hver dag, så rider man anderledes, det gør jeg også selv, bemærker Nathalie. Daniel skal ride Carso’ni ved et stævne i München, i håb om at han kan få den sidste OL-kvalifikation i hus. Landstræneren satser ikke på, at unge Marshall-Bell skal på et fly til Tokyo, men parret er fortsat i spil til EM i september, og til VM på hjemmebanen i Herning i august næste år.
Hvor skal rytterne hen for at forberede sig?
Det er vanskeligt at lægge planer for rytterne, for der er blot få internationale starter tilbage inden udtagelsen til OL i Tokyo. Nathalie zu Sayn-Wittgenstein og holdleder Anne-Mette Binder arbejder på en plan for holdet og rytterne, så forberedelserne bliver optimale, og landstræneren får en chance for at sammensætte det stærkest mulige hold. Charlotte Heering skal nu til Mannheim, hun har været til en sidste træning hos Nathalie på Berleburg i Tyskland. Andreas Helgstrand/Fiontini og Carina Cassøe Krüth/Heiline’s Danciera har deres OL-kvalifikation i hus, og som Nathalie bemærker gik Heiline’s Danciera det bedste hun har set længe i Hagen.
CHIO Rotterdam er flyttet til ”Aachen-weekenden”, det vil sige, sidste konkurrencedag bliver søndag den 4. juli, og der er sidste anmeldelsesfrist til OL mandag den 5. juli, og her skal holdhestene gå i karantæne i Aachen.
– Vi vælger ikke at tage til Rotterdam. Der bliver for meget køretid, når hestene skal i karantæne om mandagen i Aachen. Måske bliver der et par ryttere, som skal ride op mod hinanden i Rotterdam, for at afgøre, hvem af dem, som skal på holdet, men det håber jeg ikke, siger Nathalie zu Sayn-Wittgenstein.
Rytterne på bootcamp
I Pinsen er der DM i dressur ved Equitour, hvordan startfeltet præcist kommer til at se ud, er endnu usikkert. Det kommer an på, hvor der bliver startmulighed for de OL-aktuelle ryttere. Nathalie forventer dog, at Cathrine Dufour vil forsvare sit danske mesterskab med Atterupgaards Cassidy.
– Året har udviklet sig anderledes, end vi havde tænkt fra starten, erkender landstræneren, og hun fortsætter: – Jeg kommer til at rejse rundt til rytterne, for at træne dem hjemme, og så skal vi måske samle dem i en bootcamp i starten af juni. Det skal Anne-Mette og jeg lige se på, hvordan vi kan få til. Det er ikke den optimale forberedelse til OL, men det er det jo for ingen, slutter Nathalie zu Sayn-Wittgenstein.