Skip to main content

Video: World Cup feltet i Herning er klar

De fleste ryttere er nu anmeldt til FEI Dressage World Cup™ i Herning i uge 42, og publikum kan se frem til en spændende startliste, som omfatter danske OL-ryttere, internationale stjerner, og nye ekvipager, der allerede har skabt overskrifter i pressen.
| admin

Publikum får lejlighed til at hylde de hjemlige dressurryttere, der har skabt så flotte resultater ved OL i Tokyo og EM i Hagen dette år. Anført af EM-sølvvinder i kür Cathrine Dufour, kommer hendes OL-holdkammerater Carina Cassøe Krüth/Heiline’s Danciera og Nanna Skodborg Merrald/Blue Hors Zack til start i World Cup-klassen. Cathrine har ladet sin OL- og EM-partner Bohemian blive hjemme, i stedet får vi lejlighed til at gense Atterupgaards Cassidy i Boxen. De to slog tyske Isabell Werth i World Cup konkurrencen i Boxen i 2017. Nu er Cassidy blevet 18 år, og Cathrine fortæller, at stævnet nok bliver et af hans sidste i en lang og glorværdig karriere.

OL-reserve og EM-holdbronzevinder Charlotte Heering og Bufranco er på startlisten, og det samme er den dobbelte OL-finalist Anna Kasprzak, som efter barsel er tilbage i sporten med Rock Star, som hun opnåede en 2. plads på ved det internationale stævne, CHIO Aachen i september.
Lone Bang Larsen er godt på vej i international sport med Thranegaardens Rostov, og deres flotte kür indbragte dem højlydt jubel fra publikum ved stævnet i Aachen i september.

Internationale stjerner

Der er ingen tvivl om, at de danske ryttere vil elske at ride endnu en sejr hjem i FEI Dressage World Cup™ i Herning, men de kommer til at slide for det. Svenskerne stiller med deres absolutte toprytter Patrik Kittel, og han kommer til start med den danske varmblodshoppe Fiontini. Hoppen, der tre gange har vundet guld ved UVM under spanske Severo Jurado Lopez, blev senest redet på Grand Prix-niveau af Andreas Helgstrand. Han overlod tøjlerne til den imponerende hoppe til Patrik i sommer, og selvom deres samarbejde er nyt, har de allerede Grand Prix og Grand Prix kür-sejre internationalt i bagagen. Det skal blive overordentlig interessant at se denne dansk/svenske ekvipage i aktion i Boxen.

Patrik får selskab af Jeanna Hogberg på Lorenzo, ham husker man måske som partner for Severo Jurado Lopez ved OL i Rio, hvor de sluttede kürklassen på en 5. plads. Dansk/svenske Jacob Nørby Sørensen og Sheeran fuldender den svenske delegation i Herning.

Tyskerne har givet starttilladelse til Helen Langehanenberg og Annabelle, til Ingrid Klimke/Franziskus og Frederic Wandres med Hot Hit.

Publikum kan glæde sig til at se vinderen af den 5-stjernede Grand Prix fra Aachen i september, hollandske Dinja van Liere med Hermes. En ekvipage til fremtiden, og en af de ”nye” ansigter på det hollandske hold, som kan være med til at gøre Holland til medaljekandidat ved ECCO FEI World Championships 2022 i Herning.

Ovenstående er et udpluk af startlisten ved FEI Dressage World Cup™ i Herning. Når hestene har været gennem vettjek forud for konkurrencerne i Jyske Bank Boxen, vil man kunne se start- og resultatlister HER
Læs mere på arrangørernes hjemmeside HER