Skip to main content

Video: Nathalie zu Sayn-Wittgenstein hædret ved VM

Før onsdagens kürfinale i dressur ved ECCO FEI VM i Herning blev den olympiske medaljevinder, dressurrytter og træner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein hædret med tildelingen af Lis Hartels mindepris.
| admin

Horsemanship, præstationer og træning

Prisen – et sølvfad og 25.000,- kr. – blev overrakt af HKH Prinsesse Benedikte, Lis Hartels barnebarn Nicole Siesbye Surh og næstformand Carsten Lorentzen fra Dressurens Venner. Carsten Lorentzen sagde om Nathalie:

Dressurens Venner har den store fornøjelse at tildele “Lis Hartels Mindepris 2022” til Nathalie zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg for hendes dressurpræstationer, fremme af dressurridning og horsemanship.

Nathalie har opnået verdensomspændende respekt for sine præstationer og sportsånd, samt mange års erfaring som international dressurrytter, hvor hun vandt flere DM’er og var med til at sikre holdbronze ved OL i Hong Kong i 2008, Danmarks første OL-holdmedalje. Hun har også opnået stor succes med at træne sine hjemmeavlede heste op til internationalt Grand Prix-niveau.

Som bestyrelsesmedlem i ”International Dressage Riders Club” har Nathalie altid aktivt støttet ryttere og talt for hestevelfærd. Som landstræner for det danske dressurhold kombinerede hun sin dybdegående viden og dressurerfaring med sin store energi og blev en pålidelig og troværdig støtte for rytterne.

Hun er en oprigtig fortaler for veluddannede heste, og hun forbliver tro mod sit princip om “at komme dertil, langsomt”. Hun arbejder efter gennemtænkt plan, hvor hun altid giver unge og kommende heste den tid, de skal bruge til at udvikle sig og modnes, og dermed lægger hun altid grundlaget for at skabe en “glad atlet”.

Det er kun rimeligt at sige, at Nathalie har haft en meget positiv indflydelse på succesen i dansk dressur, hvilket har opnået stor respekt i både Danmark og udlandet.

Stort tillykke med årets 2022 Lis Hartels Mindepris.

Om Dressurens Venner

Foreningen Dressurens Venner blev grundlagt i 2007 af HKH Prinsesse Benedikte og har til formål at støtte dansk dressur på alle niveauer. Hvert år tildeles Lis Hartels Mindepris til en person, der har gjort en ekstraordinær indsats for dansk dressursport.