Skip to main content

Ny vurdering af hesteejendomme kan koste dyrt

Vi står foran en ny vurdering af landbrugsejendomme, og det bekymrer SEGES Heste, fordi det ikke er sikkert, at myndighederne forstår hestesektorens landbrugselement, og det hestesektoren ellers bidrager med til landdistrikterne.
| admin

”Det, vi risikerer, er, at hestebedrifter vurderes mere som beboelsesejendomme end landbrugsejendomme. Det kan f.eks. betyde en flerdobling af grundskyldspromillen, hvilket selvsagt kan få afgørende betydning for vores økonomiske muligheder for at etablere hestebedrifter,” indledte Hans Marius Jørgensen sin gennemgang af problemet under Hestekongressen, og fortsatte: ”Det får stor betydning hvilke kriterier, der anvendes til vurdering af landbrugselementet. Eksempelvis hvor mange heste der skal være på en hestebedrift, for at den har landbrugselement? Ligeledes er det væsentligt, hvordan landbrugselementet vurderes på stutterier i forhold til trænings- og salgsstalde med optræning af ungheste?”

Det er klart, at det er afgørende, man får registreret både hestehold og heste i CHR, så vurderingsstyrelsen kan se, at der er hesteaktiviteter på ejendommen.

”Vi ved, at det er planen, at Vurderingsstyrelsen udsender foreløbige kategoriseringer af landejendomme i foråret. Disse kategoriseringer er baseret på myndighedernes kendskab til ejendommen i marts 2021, hvor der ikke var mange hesteejendomme i CHR. Det vil derfor være vigtigt at huske at reagere og fortælle Vurderingsstyrelsen, om ejendommens hesteproduktion indenfor den frist, der nu bliver givet for det. Jeg ved, at SEGES vil følge sagen tæt og vil være klar til at rådgive, hvis vi får behov for det.”