Skip to main content

Nyt i debatten om høj hat til dressurstævner

De seneste dage har debatten om brug af høj hat ved dressurstævner verseret i rideverdenen. 150 dressurryttere havde skrevet under på, at det skulle være frivilligt om, man bruger hjelm eller hat, men anmodningen er kommet for sent, lyder det nu.
| admin

Høj hat eller ridehjelm til dressurstævner? Fra 2021 bliver det obligatorisk at bære sikkerhedsridehjelm, men forleden kom det frem, at 150 topryttere havde sendt en anmodning til FEI, hvor de opponerede mod det nye lovkrav. De ville i stedet have, at det skulle være frivilligt, om man bar hjelm eller hat i de sværeste dressurklasser. Ligesom det forholder sig pt.

Blandt underskrifterne på “Pro Top Hat Choice”, som forslaget bliver kaldt, finder man bl.a. Kyra Kyrklund, Juan Matute Guimon, Isabell Werth, Dorothee Schneider og Helen Langehanenberg, skriver Eurodressage.

Men nu forlyder det altså, at anmodningen er blevet sendt for sent i forhold til FEI’s generalforsamling.

Deadline overskredet

Ifølge Dressage News har FEI udtalt, at forslaget er kommet efter deadline, og derfor vil spørgsmålet om hat eller hjelm ikke bliver taget med i overvejelserne.

– Da FEI imidlertid ikke modtog en anmodning i selve høringsprocessen fra hverken nationale forbund eller International Dressage Riders Club, så er spørgsmålet ikke blevet en del af de forslag, der skal stemmes om til generalforsamlingen. Det er nu for sent at indsende forslag til dette års generalforsamling, siger en talsperson fra FEI til Dressage News.